«Укрзалізниця» запускає сервіс онлайн-замовлення спецвагонів для людей з вадами здоров’я

АТ «Укрзалізниця» анонсувала послугу онлайн-замовлення спецвагонів для людей з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба компанії.
В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливостях безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг із боку держави та бізнесу тощо.
Саме реалізовуючи концепцію безбар’єрності, АТ «Укрзалізниця» вирішила запустити новий сервіс онлайн-замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю.

Сервіс призначено для наступних категорій громадян:
— осіб з інвалідністю І групи;
— дітей з інвалідністю;
— пасажирів на кріслах колісних;
— осіб, які їх супроводжують.
Відтепер не потрібно приїздити – на вокзал, аби забронювати місце. Хоча можливість замовити вагон безпосередньо у касі також залишається у якості резервної, – йдеться у повідомленні.
Заявку на інклюзивний вагон варто подавати через онлайн-сервіс принаймні за 3 доби до дати запланованої подорожі. Упродовж доби оператори опрацюють її та зв’яжуться із замовником послуги.
Для того, щоб отримати та сплатити вартість квитків, слід звернутися в касу не пізніше ніж за одну годину до відправлення поїзда.
В цілому «Укрзалізниця» має на озброєнні 50 вагонів з підйомниками або пандусами, з яких 37 – вагони нового покоління, які збудовано протягом останнього року. Всі вони мають умови для інклюзивного користування, зокрема, там є універсальна вбиральня. Купе також облаштовані у відповідності до потреб маломобільних пасажирів та мають спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу й фіксувати тіло, пульт для регулювання освітлення, кнопку для звернення до провідника та пристрій для гучномовного зв’язку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11