За добу вогнеборці Дніпропетровщини ліквідували понад 30 займань в екосистемах

Протягом доби, з 29 на 30 серпня, в нашому регіоні виникли 34 пожежі в екосистемах. Їхня загальна площа перевищила 11 гектарів. Про це повідомили в ДСНС Дніпропетровської області.

Через високі температурні показники на Дніпропетровщині триває період надзвичайної пожежної небезпеки. В останні дні літа рятувальники все частіше виїзжають на виклики щодо займання сухої рослинності та сміття на відкритих територіях. У більшості випадків причиною виникнення пожеж є людський фактор. 
Зважаючи на високий ризик виникнення пожеж, вогнеборці закликають мешканців області бути відповідальними.

Для цього варто керуватися нескладними правилами. Згідно з ними суворо забороняється:
⦁ випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках;
⦁ розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями;
⦁ кидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.
До чого призводить спалювання сухостою?
Спалювання сухостою призводить до знищення рослин, лісів, забруднення атмосферного повітря. За подібні дії передбачена не лише адміністративна відповідальність, але й штраф.
Зокрема, за спалювання трави та листя порушникам загрожує адмінвідповідальність і штраф від 3 тис.060 грн до 6 тис. 120 грн.
А ось порушення пожежної безпеки в лісі окрім адміністративного покарання тягне за собою штраф від 1 тис. 530 до 4 тис. 590 грн.

Варто пам’ятати і про те, що під час воєнного стану підпали в екосистемах прирівняні до диверсій. На порушників очікує штраф до 21 тис. 420 гривень або ув’язнення на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
Вогнеборці закликають у разі виявлення займання на відкритій території негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101»!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11