Японія допомагає Україні підготуватися до зими шляхом нарощування потужностей розподіленої генерації

     Про підготовку до наступного опалювального сезону в Україні йшлося на зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з надзвичайним і повноважним послом Японії Кунінорі Мацудою. В результаті діалогу дружня країна передає нам додаткові потужності у вигляді газових турбін. Очікується, що навіть в умовах ворожих обстрілів відповідне устаткування допоможе забезпечити надійне енергопостачання в низці регіонів України протягом майбутньої зими, а також підвищить маневрові потужності системи. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України.

     За словами міністра, допомога Японії у розвитку розподіленої генерації є одним з пріоритетних напрямів співпраці.

      – Зараз ми працюємо над підтримкою потужностей генерації і підвищенням їх стійкості до потенційних майбутніх атак. Газотурбінні та газопоршневі установки, як резервні потужності, допоможуть нам децентралізувати генерацію в найскладніших умовах. Японія – наш надійний партнер, і ми дякуємо за допомогу з постачанням газових турбін, які дозволять забезпечити стабільність енергопостачання для низки регіонів цієї зими, зазначив Герман Галущенко.

     Крім того, в Україну вже доставлено 12 вантажів гуманітарної допомоги з Японії, яка включає, зокрема, резервні електростанції та генератори різної потужності.

      Під час зустрічі Герман Галущенко подякував японській стороні за вже надану допомогу українському енергосектору у вигляді обладнання та фінансування для здійснення необхідних закупівель.

     Партнери також обговорили співпрацю для забезпечення енергетичної, ядерної і радіаційної безпеки на глобальному рівні. Зокрема, узгодили участь Японії у відповідних робочих групах щодо реалізації положень Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

     У ході зустрічі Галущенко наголосив на важливості не тільки деокупації, демілітаризації і повернення ЗАЕС під повний контроль України, але і на напрацюванні нових механізмів, які забезпечать дотримання всіма державами основоположних правил ядерної і радіаційної безпеки.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11