Швейцарія передасть Україні дистанційну машину для розмінування

Швейцарія анонсувала пакет допомоги для України, в рамках якого передасть машину для розмінування та комплект запчастин до неї. Цю гарну новину повідомили у пресслужбі швейцарського уряду 29-го серпня.
– Кількість територій в Україні, забруднених мінами, касетними боєприпасами та вибухонебезпечними пережитками війни, значно зросла з початку повномасштабного вторгнення рф. Для їхнього безпечного та ефективного очищення Україна терміново потребує спеціалізованого обладнання для гуманітарного розмінування. Це, зокрема, механічне очисне обладнання. Саме тому федеральний департамент оборони, захисту населення і спорту Швейцарії фонд Swiss Digger надає Державній службі з надзвичайних ситуацій України машину для розмінування з дистанційним керуванням Digger, – йдеться у повідомленні.
Наразі машина вже готова для їхати в Україну. Її відправка планується у вересні. Також в комплекті до машини Швейцарія передасть запчастини на три роки.
Загальний пакет допомоги становить 1,2 млн швейцарських франків (понад 1,3 млн доларів). До нього увійшли: гусенична машина, яка може знищувати або підривати протипіхотні міни; причіп вантажівки; комплект запчастин.
Важливо й те, що швейцарські експерти на місці проведуть майстер-класи з ефективного використання обладнання для українських спеціалістів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11