Школярі з КЗ «Ліцей №2» працюють над популяризацією дощолову

Як ми вже повідомляли, креативні школярі Покрова разом зі своєю наставницею Оксаною Матюшенко взяли участь в програмі «План. Дій». Вони розпочали реалізацію цікавого проєкту «Вода. Зберемо. Очистимо. Збережемо», створивши спеціальну конструкцію для збору дощової води – дощолов.

Після того, як росіяни вчинили терористичний акт та зруйнували греблю Каховського водосховища, перед сотнями тисяч людей нашого регіону постало питання пошуку технічної води. Для того, щоб стати корисними, школярі вирішили долучитися до допомоги місту у пошуку рішення з відновлення водопостачання, а також показати гарний приклад іншим містам щодо того, як можна впоратися з цим нелегким завданням.

Як зазначають юні винахідники, найпростішим варіантом став збір дощової води. Але разом з тим вони розуміли, що у ній накопичуються різноманітні сполуки та пил, тому вода потребує очищення. Школярі задалися питанням винаходу конструкції, яка б дозволяла збирати дощову воду одразу з неба. Для цього відправилися до Києва та протягом трьох днів розробляли і тестували свою конструкцію.

Наш дощолов дуже простий. З невеликої кількості матеріалів його зможе зібрати будь-хто. А значить, він допоможе вирішити проблему нестачі чистої води будь-де. Частково він зроблений з матеріалів, які вже були у використанні, як от тент, який ми склеїли з кількох рекламних банерів. Тент знімний і на відміну від даху його можна протерти від пилу тощо. Коли дощів немає, конструкцію можна зберігати в розібраному вигляді у коморі, – зазначають юні винахідники.

Зібраною у такий спосіб водою можна буде користуватися задля технічних потреб, в тому числі прати, поливати рослини, мити підлогу.

Зараз винахідники хочуть виготовити 10 «дощоловів». Три з них планують встановити на території їхньої школи, 6 – відправляться до інших освітніх закладів, 2 – посядуть своє місце у громадських місцях. Ще один такий пристрій діти хочуть подарувати команді однодумців з Марганця, які теж працюють над питанням водозабезпечення.

Допоможіть нам це зробити! Адже наші титанічні зусилля й активна підтримка від вас це потужний алгоритм для успішної реалізації нашого проєкту! – прохають школярі.

Для того, щоб підтримати креативних дослідників, переходьте за посиланням та дізнавайтеся деталі цієї не лише цікавої, але й корисної ініціативи.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11