Створено англомовний путівник українською культурою

До Дня Незалежності Український інститут запустив англомовну платформу про українську культуру. Про це повідомляє пресслужба організації.

Платформа Insight UA охоплює різні культурні напрями, в тому числі: музику, літературу, театр, кіно, візуальне мистецтво, Крим, аналітичні роботи.

Кожен охочий може самостійно обрати зручний формат, щоб ознайомитися з тим чи іншим розділом української культури. Так можна записатися на онлайн-курси і там подивитися добірки українських фільмів, а також дізнатися про те, як і де навчитися кіномистецтва в Україні. Також користувачам пропонується почитати цікаві книги, зокрема, дізнатися про Харківську школу фотографії, переглянути відео про визначних особистостей, а також культурні та історичні події. За бажання можна відвідати онлайн виставку, чи послухати вітчизняну музику. Або ж можна дізнаватися щось цікаве, просто мандруючи різними статтями.

Insight UA виник як відповідь на величезний інтерес до української культури у світі. Все більший запит на розуміння України потребує нових ефективних інструментів. Insight UA дозволяє легко та із задоволенням дізнаватися про митців, інституції та проєкти в українській культурі – як фахівцям, так і зацікавленій аудиторії, – розповіла креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська.

Новостворена платформа буде корисною не тільки для українців, але й для іноземних партнерів, які прагнуть співпрацювати з вітчизняною культурою. Там вони дізнаються чимало цікавинок.

Є на сайті й розділ, присвячений війні росії проти України. В ньому представлені проєкти, котрі демонструють наслідки ворожої агресії. Зокрема, ті, які розповідають про пам’ятки культури, зруйновані рф: майдан Свободи у Харкові, Лисичанську гімназію, Собор Петра Могили в Маріуполі.

Проєкт також розповідає про діячів культури, котрі боронять незалежність Батьківщини в складі ЗСУ.

Творці сайту про українську культуру запевняють, що ресурс й надалі буде розвиватися та поповнюватиметься новою актуальною інформацією. Тому вони запрошують всіх охочих досліджувати українську культуру та долучати до цієї подорожі своїх іноземних друзів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11