Уряд додатково виділив 7 мільярдів гривень для будівництва водогонів на Дніпропетровщині

22 серпня Кабінет Міністрів підтримав виділення додаткових коштів, які будуть використані для облаштування магістральних водоводів міст нашого регіону. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Тривають роботи з ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС. Наразі головна мета реалізації даного проєкту полягає у відновленні водопостачання до населених пунктів Дніпропетровщини, а також наданні допомоги людям, які втратили своє житло та врожаї через підтоплення, – на цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

За словами посадовця, перші результаті цього важливого будівництва вже є. Так, днями почала працювати перша нитка водогону на ділянці «Інгулець – Кряжеве». Вона забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу. Роботи виконані у рекордно короткі строки – 76 днів від моменту підриву станції.

Але це, звісно, ще не фінал масштабного проєкту. Надалі планується запуск ще двох ланок водогону «Марганець – Нікополь – Покров» (40,9 км) і «Запоріжжя – Томаківка – Марганець» (76,7 км). Загальна ж протяжність водогону складе понад 144 км.

Додаткові 7 млрд грн, виділені урядом на реалізацію цього масштабного проєкту, будуть скеровані на продовження будівництва водогону, котрий має до зими забезпечити питною водою мешканців Кривого Рогу, Марганця, Покрова та Нікополя.

Нагадаємо, голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко в інтерв’ю 11 каналу зазначав, що перша черга великого будівництва водогону в нашому регіоні має запрацювати у листопаді поточного року.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11