Як будуть навчатися школярі з 1 вересня – роз’яснення від МОН

Трохи більше тижня залишилося до початку нового навчального року. У зв’язку з цим багатьох батьків цікавить питанням, як саме будуть проводитися уроки та які нововведення торкнуться навчального процесу через повномасштабну війну. Роз’яснення з цього приводу надали у Міністерстві освіти та науки України (МОН).

Перш за все, слід розуміти, що структуру і тривалість навчального дня, тижня, занять, а також форми організації освітнього процесу будуть визначати самостійно педагогічні ради шкіл. А ось рішення про вибір формату навчання – в компетенції обласних військових адміністрацій та засновників закладів освіти. При цьому формат навчання повністю залежить від безпекової ситуації в населеному пункті і може змінюватися впродовж навчального року.

Батькам же дається право обирати запропоновану їхній дитині форму навчання. Тобто якщо вони не хочуть, щоб дитина вчилася очно, то можуть обрати дистанційну, домашню або екстернатну форму.

Очний навчальний процес запроваджується у випадку, якщо в укриттях є достатня кількість місць. А ось якщо місць недостатньо для учнів, вчителів, працівників, то навчальний процес може бути організований у декілька змін.

Окрім цього, у МОН зазначили, що навчання може проводитися за змішаною формою. Разом з цим, учням молодшої школи рекомендують організовувати освітній процес офлайн.

Проводити навчання під час повітряної тривоги заборонено – всі повинні йти до сховища та бути там до скасування загрози.

Міністр освіти Оксен Лісовий написав про те, що у випадку, якщо учень або учениця через нічні повітряні тривоги не виспались і зранку почуваються втомленими, дитину не варто змушувати йти на перший урок. Також він заявив, що школярам треба давати можливість написати пропущену самостійну або контрольну роботу пізніше.

Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого б у мирний час не було. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного, – зазначив Міністр.

Цілком згодні зі словами посадовця. Зважаючи на все, що відбувається, маємо пристосовуватися до нинішніх реалій. Та попри це віримо, що вже зовсім скоро ми здобудемо Перемогу, і наші діти без страху повернуться за парти, зустрінуться з однокласниками та продовжать здобувати освіту в комфортних умовах, без сирен і укриттів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11