Перше цивільне судно пройшло через новий український гумкоридор

Україна зробила важливий крок до відновлення свободи судноплавства в Чорному морі. Про це вчора ввечері у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.
Вранці, 16 серпня, віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеси та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.
Слід зазначити, що це судно перебувало в порту Одеси з 23 лютого 2022 року. На його борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2 тис. 114 контейнерів), зокрема з продовольством.
Ввечері того ж дня Володимир Зеленський додав, що судно вже пройшло через новий український гуманітарний коридор і рухається в напрямку Босфору.
Президент зазначив, що раніше Україна офіційно повідомила Міжнародну морську організацію про роботу коридору. Право нашої держави на забезпечення свободи судноплавства було підтверджено. Разом з тим організація закликала росію припинити погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.
– Безпечне море для всіх. Це принципова позиція України та наших партнерів. Свобода і безпека судноплавства є основними міжнародними принципами, – підсумував глава держави.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11