Автентичний рецепт української страви від господинь з Покрова розмістили у збірці «Культура приготування українського борщу»

Український борщ – це не звичайна страва. Це – витвір мистецтва, втілений у життя найкращими господинями – українськими жінками. Приготовлений з любов’ю, щедро приправлений щирістю української душі, борщ заслужено вважається візитівкою нашого народу. Саме через таку національну автентичність, якої не знайдеш ніде у світі, цю страву було внесено до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує охорони.

Кожен регіон України славиться своїми гастрономічними особливостями, в тому числі й рецептами приготування смачного борщу. Не стоїть осторонь і наш козацький край. Ми також дуже поважаємо цю страву, часто готуємо її не тільки в будні, але й на свята, де він стає окрасою столу.

Як виникла ця страва, якою була та якою є зараз? Відповіді на ці питання шукали учасники обласного методичного центру клубної роботи та народної творчості. Про це повідомляє пресслужба міського голови.

Серед них були й господині нашого Покрова, яким випала чудова нагода продемонструвати свої кулінарні здібності у приготуванні національної страви. Як виявилося, майстрині Будинку культури с.Шолохове вже не перший рік ретельно досліджують гастрономічну спадщину борщу нашого регіону. В рамках участі у творчій майстерні «Культура приготування українського борщу» господині, у тандемі з вокальним гуртом «Веселка», під українську пісню приготували смачний борщ з квасолею та пампушками, яким славиться наш козацький край.

Борщ вийшов надзвичайним! Віднині його автентичний рецепт прикрашатиме збірку «Презентаційні матеріали «Культура приготування українського борщу», куди увійшли й інші оригінальні рецепти нашого регіону.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11