В Україні оголосили операцію «Єдність»: разом з усім світом збираємо на 10 тисяч дронів

     У сучасній війні перемагає той, хто на крок попереду ворога у застосуванні новітніх технологій. Зараз українські Захисники ефективно протистоять російським окупантам за допомогою безпілотних літальних апаратів, які використовуються для потреб розвідки, коригування вогню та ударів по ворожих позиціях. З метою забезпечити українське військо 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом на суму 235 мільйонів гривень, Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», фандрейзингова платформа UNITED-24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність». Про це повідомляє Урядовий портал.

     На тому, що в Україні необхідно нарощувати виробництво БПЛА для потреб ЗСУ, акцентував президент Володимир Зеленський:

     – Безпілотники – це те, що застосовує ворог: «ланцети», «орлани», – і те, що потрібно нашим воїнам, від «мавіків» до кожної іншої системи безпілотників. Очевидно, що українське виробництво безпілотників «лелек», «фурій» тощо, а також постачання від партнерів, усі форми імпорту мають зростати, і це одне з найбільш вагомих завдань. Безпілотники – це витратний матеріал, їх має бути стільки, скільки треба – саме нашим воїнам треба, – щоб рятувати життя та забезпечувати результат у бою.

     Президент закликав урядовців сприяти зростанню виробництва БПЛА в Україні. Водночас держава та благодійники обʼєдналися, щоб зібрати кошти в Україні та по всьому світу на закупівлю дронів.

      На сайті Уряду зазначається, що в рамках операції «Єдність» 10 тисяч FPV-дронів вартістю 178 мільйонів гривень придбають за кордоном, а в Україні їх дообладнають бойовими частинами загальною вартістю 57 мільйонів гривень. Закупівлю дронів-камікадзе, а також їхню передачу військам здійснюватиме фонд «Повернись живим».

      За словами директора Фонду «Повернись живим» Тараса Чмута, всі 10 000 FPV-дронів, які придбають, матимуть бойову частину – термобаричні та кумулятивно-осколкові боєприпаси.

      – Операція «Єдність» – це наша відповідь на один із найчастіших сьогодні запитів від війська. Такі дрони-камікадзе показали себе ефективними на полі бою, знищуючи десятки одиниць ворожої бронетехніки та випалюючи сотні окупантів із їхніх укріплень, коментує Тарас Чмут.

     Організатори проєкту заохочують усіх, хто зробить внесок на дрони-камікадзе, розіграшем спеціальних подарунків.

      Серед призів:

    • бойовий прапор, піднятий у нещодавно звільненому селі П’ятихатки на Запоріжжі,
    • зустріч з амбасадорами UNITED-24,
    • 100 платинових карток mono, на п’яти з яких лежать 100 000 гривень.

      – Від початку повномасштабної війни через «банки» mono на благодійність було зібрано понад 25 мільярдів гривень. Водночас ми бачимо, наскільки важче стало і благодійникам, і фондам, які допомагають Україні під час великої війни. Тож ми не тільки об’єднуємо зусилля, але й додаємо до збору лоти, які мають його підсилити й стати нашим способом сказати дякуємо всім тим, хто продовжує підтримувати українську армію, розповідає співзасновник monobank Олег Гороховський.

     В тому, що до збору коштів долучаться десятки українських компаній та сотні тисяч донорів з усього світу, впевнений Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

      – Ця війна – боротьба технологій. Старлінки, морські дрони, системи ситуаційної обізнаності, БпЛА – все це змінює ситуацію на полі бою. Значення простих у використанні та недорогих дронів-камікадзе важко переоцінити. Тож ми раді оголосити збір, який підкреслює важливість об’єднання. Операція «Єдність» – хороший приклад спільної ініціативи великих гравців фандрейзингу заради спільної мети, – зазначає Михайло Федоров. – Адже «коли ти плюс, у ворогів мінус».

Зробити донат: https://savelife.in.ua/operatsiya-yednist/,

https://send.monobank.ua/jar/7zuA3xeQek

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11