Медикиня з Нікополя отримала нагороду від Президента України

Президент України Володимир Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» бойовому медику 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, молодшому сержанту Ксенії Коноплі, яка боронила рідну землю на сході України. Про це повідомляється на сторінці медичного коледжу ім. П.І Гаврося.

Ксенія – нікопольчанка. Тендітна дівчина і водночас боєць. У 2019 році вона вступила до ЗФПО «Київський фаховий медичний коледж ім. П.І. Гаврося» на спеціальність «Сестринська справа». Дівчина розповіла, що завжди хотіла допомагати людям, тому й мріяла про професію медика з дитинства.
Вона не могла залишитися осторонь під час війни, тому з червня 2021 року стала учасницею АТО, і продовжила виконувати свої обов’язки бойового медика під час повномасштабного вторгнення. Понад рік вона рятувала життя солдатів в гарячих точках АТО. З 24 лютого Ксенія знаходилася в районі безпосереднього ведення бойових дій на Луганщині.
Неодноразово, ризикуючи власним життям, дівчина вивозила поранених військовослужбовців до точки евакуації. Часто це відбувалося в умовах шквального вогню з боку противника. Також не раз рятувала побратимів з-під завалів. На її рахунку чимало врятованих життів наших Захисників.
Зараз Ксенія знаходиться у декретній відпустці. Разом з вихованням дитини вона й надалі опановує обрану спеціальність, щоб отримати освіту і продовжити ще ефективніше та якісніше виконувати свої обов’язки.
Пишаємося землячкою та дякуємо їй за самовіддану допомогу Захисникам. Віримо, що завдяки таким людям ми зуміємо вистояти та здобути спільну Перемогу над ворогом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11