Тривають роботи з будівництва водогону, який забезпечить водою мешканців постраждалих районів Дніпропетровщини

Магістральний водогін до зневоднених внаслідок підриву Каховської ГЕС районів Дніпропетровщини планують запустити вже восени цього року. Його протяжність складе 145 кілометрів, а пропускна потужність – 400 тис. кубометрів. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Даний проєкт, без перебільшення, життєво важливий для 1,5 мільйонів мешканців Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрова та прилеглих населених пунктів. Адже після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС саме ці населені пункти постраждали через відсутність водопостачання. І для того, щоб не допустити катастрофічних наслідків, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України будує магістральний водогін. Роботи ведуться цілодобово – у 3 зміни, інколи навіть під обстрілами.

Зараз будівництво триває на трьох ділянках: перша – Кривий Ріг – р. Інгулець – Кряжове; друга – Марганець – Нікополь – Покров; третя – Запоріжжя – Томаківка – Марганець.

Якісного обладнання, необхідного для безперебійної роботи водогону, в Україні немає. Тому 40 потужних насосів були закуплені за кордоном – вони уже доставляються зі Швеції та Австрії. Труби будуть завезені з Польщі, Італії, Румунії та Туреччини.

Наостанок слід додати, що будівництво такого масштабу зазвичай триває в межах двох років, натомість Агентство з відновлення має на меті завершити проєкт за 3-4 місяці. Таким чином, маємо сподівання на те, що у найближчий час мешканці Нікопольщини та Криворіжжя будуть забезпечені централізованою подачею питної води.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11