Вони будують, ремонтують і створюють, завжди працюючи на результат

     Сьогодні, у другу неділю серпня, своє професійне свято відзначають представники однієї з найпопулярніших професій віддані майстри своєї справи, що мають «золоті» руки та естетичний смак. Звичайно, мова йде про наших будівельників, які не лише якісно виконують свою роботу, підвищуючи рівень культури виробництва на комбінаті, а й завжди намагаються створювати справжню красу та комфорт навколо.

     Як ви вже здогадалися, 13-го серпня своє професійне свято відзначає колектив Ремонтно-будівельного цеху (РБЦ). Треба підкреслити, що цей підрозділ відіграє важливу роль у житті підприємства. Адже жоден ремонт на фабриці, в карʼєрі чи в будь-якому іншому цеху або споруді не обходиться без наших спеціалістів-будівельників.

       В умовах воєнного стану на діяльність комбінату вплинула низка чинників, які позначилися і на роботі РБЦ. Зважаючи на часткову зупинку виробничих потужностей підприємства, частину колективу будівельників, як і сотні інших працівників, відправили на вимушений простій. Але попри всі випробування, команда цеху (нехай і не в повному складі) своєю наполегливою працею продовжує наближати нашу спільну Перемогу.

     Про те, як проходять трудові будні у будівельників комбінату нам розповів начальник РБЦ Сергій Волосов. Він зазначив, що в підрозділі, штатною чисельністю у 61 особу, працюють чудові професіонали! Більшість із них – з величезним досвідом, накопиченим за багато років сумлінної праці.

     Семеро працівників підрозділу змінили мирну професію на військову. Тепер наші мужні Захисники зі зброєю в руках боронять Україну від російського агресора. На жаль, цех втратив на війні свого Героя32-річного Віктора Матушка. Він був ще достатньо молодим і перспективним спеціалістом, прагнув жити у вільній Україні і боровся за мирне майбутнє кожного з нас. Подвиг нескореного воїна завжди житиме у наших серцях…

     Спектр робіт, які виконують спеціалісти РБЦ, дуже широкий: від відновлення будівель до фарбування окремих елементів обладнання. Вони також здійснюють бетонні, монтажні, покрівельні, малярні та слюсарні роботи по всьому підприємству, ремонтують дороги і займаються демонтажем будівельних конструкцій.

       Ось і цьогоріч будівельники вже виконали цілу низку важливих завдань. Вони займалися налагодженням господарського питного водопроводу та ремонтом насосної і каналізаційної станцій у Теплосиловому цеху. Будівельники також були задіяні у відновленні кількох обʼєктів Залізничного цеху. На Чкаловській збагачувальній фабриці залучались до ремонту будівлі корпусу збагачення та насосної виробничого водопостачання. Наші будівельники брали безпосередню участь у ремонті автодоріг, важливих для комбінату – вздовж огороджувальної дамби ЧЗФ та поблизу Північного кар’єру. А в рамках благодійної допомоги, ремонтували відрізок дороги «Старозаводське – с. Приміське». Без участі будівельників не обійшлись і під час поточного ремонту крокуючого екскаватора №120 Олександрівського кар’єру. Вони також виконували низку робіт у Санаторії-профілакторії, на об’єктах Комплексу спортивних споруд та в Культурно-розважальному центрі. А нещодавно наші фахівці РБЦ завезли матеріали на насосну станцію Берегова. Там виконуватимуть кладку шлакоблоку.

     Як зазначає Сергій Іванович, планові завдання для його цеху як правило супроводжуються додатковими роботами.

     – Нашу роботу не видно, але без неї не обійтися на комбінаті. Поряд з основними виробничими завданнями повсякчас виникають додаткові потреби – полагодити замок, замінити засувки на вікнах, щось пофарбувати тощо,– розповідає керівник.

     В період зневоднення міста, через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, на замовлення комбінату, працівники РБЦ виготовили близько 20 залізобетонних плит під вуличні санвузли, які розподілили між підрозділами.

     Перелік робіт, які виконує колектив цеху, можна було продовжувати і надалі. Але нам було цікаво познайомитися з їх безпосередніми виконавцями.

      На території господарського двору РБЦ за роботою ми застали формувальників залізобетонних виробів та конструкцій Сергія Середу (бригадир розчинобетонного вузла) та Миколу Абакуменка. Працівники розповіли, що вони виготовляють різноманітні вироби, які використовуються для будівельних робіт. Плити, лотки, блоки, стовпчики, бордюри це все результат їхньої праці.

     Електрогазозварники Ігор Денисенко та Євген Єрохін займалися зварюванням опалубків сіток армокаркаса, який використовується для зміцнення бетонних виробів. Ці працівники одні з кращих в колективі РБЦ досвідчені, відповідальні, на них завжди можна покластися та довірити найскладніші завдання.

   На території колони КДТ Автотранспортного цеху ми побачили, як під керівництвом майстра Віталія Сопільняка, працювали формувальник Олег Гітін, бетоняр Олександр Шматько, електрогазозварник Олексій Макаров, муляр Сергій Черніков. Вони як раз прокладали вимощення уздовж зовнішнього боку стіни будівлі з подальшим бетонуванням.

     А у Ремонтно-механічному цеху ми стали свідками того, як легким помахом пензля муляри Наталія Панова та Надія Бошота наносили фарбу на поверхню металоконструкцій, надаючи їм оновленого вигляду. Результат цієї роботи неабияк милує око, особливо у яскравих променях сонця.

     Нелегка робота будівельників заслуговує на особливу повагу і ми вдячні за неї нашим колегам.

      У День професійного свята керівник РБЦ Сергій Волосов адресує своїй команді тільки найкращі побажання міцного здоровʼя та сили духу, терпіння, наснаги, з оптимізмом дивитися у майбутнє.

      – Ми переможемо! Це 100 %! Все буде гаразд! упевнений очільник РБЦ.

     Вітає колектив будівельників і в.о. головного інженера Микола Геращенко:

     – Вдячний колегам по цеху за наполегливу працю, високий професіоналізм. Вони були, є і будуть надійною опорою нашого підрозділу і всього комбінату.

      Приєднуємося до привітань та бажаємо нашим дорогим будівельникам успіхів, міцної опори під ногами, надійного даху над головою, достатку та родинного благополуччя. Нехай робота приносить задоволення, а всі ваші мрії стають реальністю!

 

Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11