Як українські енергетики готують обладнання до другої складної зими

Під час засідання Кабміну Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доповів про ситуацію у вітчизняній енергетиці. Це досить актуальне питання напередодні опалювального сезону. Він розкрив інформацію про перебіг ремонтів енергоблоків на українських електростанціях.

– За даними Міністерства енергетики, наразі ремонтна кампанія йде за планом. Так, вже відремонтували 5 атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. У ремонті – ще 4 блоки потужністю 3,4 ГВт, – повідомив прем’єр.

Шмигаль додав, що всього відремонтовано та перебувають у ремонті 24 вітчизняні енергоблоки потужністю 4,3 Гвт, що становить 62% від загальної кількості. Також відновили 70% теплоелектроцентралей, ще 30% наразі в процесі оновлення.

Компанія «Укренерго» виконала майже 80% робіт з ремонту магістральних мереж. Високовольтні підстанції вже відновлено до рівня довоєнного стану.

Своєю чергою, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголосив, що відремонтувати енергоблоки і під’єднати їх до української мережі намагаються якнайшвидше. Ремонт енергоблоку на одній з вітчизняних АЕС завершили на 2 тижні раніше запланованого. Він уже в роботі й зміцнив енергосистему на 1 тис. МВт електроенергії.

Українські атомники працюють на межі можливостей і роблять все, аби взимку наші АЕС видавали максимальну кількість електроенергії та забезпечили нею українців, – підкреслив посадовець.

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав, що зараз проходить пік наймасштабнішої за часи незалежності нашої держави ремонтної кампанії в енергетиці. Він подякував атомникам, які невтомно працюють над виконанням запланованого.

Адже саме атомна енергетика забезпечує стабільність енергосистеми, генеруючи понад половину необхідної Україні енергії. Взагалі ж, працівники всіх видів електрогенерації та розподільних мереж працюють 24/7, аби вчасно підготувати енергосистему до зими, зазначив міністр.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль резюмував, що держава у жодному разі не збирається применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону.

Саме задля їх мінімізації вже зараз триває робота над формуванням багаторівневого захисту для енергетичних об’єктів. Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо до цього все необхідне, – запевнив глава уряду.

Варто додати, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. В цю суму входить як відновлення генерації, так і закупівля необхідних ресурсів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11