Уряд спрямує понад 4 мільярди гривень на проєкти відновлення у громадах, що постраждали від війни

     На відбудову цивільної інфраструктури з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф спрямують 4,77 мільярда гривень. Кошти підуть на реалізацію 133 регіональних проєктів відновлення та закупівлю спецтехніки. Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України. Про це повідомляє Урядовий портал.

      За результатами другого засідання Міжвідомчої робочої групи, найвищий пріоритет у фінансуванні на суму 4,77 мільярди гривень отримали:

    • проєкти з відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів, переважна більшість яких – багатоквартирні житлові будинки;
    • облаштування захисних споруд цивільного захисту;
    • об’єкти водопостачання та водовідведення, необхідність реалізації яких спричинена наслідками підриву ворогом Каховської ГЕС;
    • об’єкти для забезпечення житлом ВПО та осіб, які його втратили внаслідок збройної агресії росії проти України.

     Довідка. За результатами першого засідання Міжвідомчої робочої групи, Уряд затвердив виділення 6,6 мільярди гривень з Фонду на регіональні проєкти. Таким чином, загалом на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків військових дій, розподілено 11,37 мільярди гривень.

      Також кошти Фонду ліквідації спрямують на закупівлю пріоритетних видів спецтехніки (екскаватори-навантажувачі, сміттєвози, автовежі, самоскиди та автокрани) для Донецької, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей.

     Ухвалене рішення прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков:

      Фонд ліквідації дозволяє громадам подавати на розгляд всі проєкти відновлення, які є для них критичними. Пріоритет надається тим проєктам, які дозволяють забезпечити мешканців постраждалих територій житлом, об’єктами цивільного захисту, а також надавати базові комунальні та освітні послуги, послуги охорони здоров’я. Це все формує умови для повернення повноцінного життя в постраждалі громади, що і є головним завданням проєктів критичного відновлення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11