Дзюдоїстка із Покрова Єлизавета Литвиненко здобула бронзу турніру Masters в Будапешті

     Днями українські дзюдоїсти взяли участь у престижному турнірі Masters-2023, який відбувся у Будапешті – столиці Угорщини. У змаганнях Україна виборола дві бронзові нагороди, володаркою однієї з яких стала 19-річна покровчанка Єлизавета Литвиненко. Про це повідомляє Федерація дзюдо України (ФДУ).

     Бронзову медаль у скарбничку збірної України Єлизавета Литвиненко поклала у завершальний день змагань, 6 серпня.

     Наша землячка у першому раунді турніру на другій хвилині сутички здолала представницю Узбекистану. У наступному раунді Ліза зустрілася з титулованою німкенею, чемпіонкою світу 2021 року і бронзовою призеркою Олімпійських ігор в Токіо – Анною-Марією Вагнер.

      – Сутичка видалася дуже запеклою, проте саме Єлизаветі вдалося нав’язати суперниці свою боротьбу і в основний час виконати два кидки на «Ваза-арі». Беззаперечна перемога і перепустка до чвертьфіналу! розповідають у пресслужбі ФДУ.

     На цьому етапі Єлизавета Литвиненко зустрічалася з чемпіонкою Мастерс-2019, француженкою Фанні Естелле Посвіте. Дзюдоїстки довгий час вивчали одна одну, а під кінець основного часу суперниця спробувала виконати кидок, який викликав суперечливу реакцію у суддів. Саме цей прикрий епізод поєдинку не дозволив нашій спортсменці дійти до півфіналу, але її це не засмутило.

     У першій сутичці поєдинку за бронзу Єлизавета показала справжній клас: під кінець основного часу вона перемогла досвідчену представницю Південної Кореї Хунджі Юн. Після цього наша спортсменка зустрілася ще з однією представницею Південної Кореї, призеркою турнірів Grand SlamЖеонгун Лі. Покровчанка не залишила жодних шансів суперниці, виконавши два чудові кидки на «Ваза-арі», здобула впевнену перемогу і вперше в кар’єрі завоювала бронзову нагороду турніру серії Masters, а разом з нею – важливі рейтингові бали для олімпійської кваліфікації.

     Вітаємо нашу переможницю Єлизавету Литвиненко та її тренерів – Андрія Блошенка та Сергія Синілова! Захоплюємося її яскравими виступами та відчуваємо гордість за те, що талановита молодь з нашого міста гідно представляє Україну на світових спортивних аренах! Бажаємо Єлизаветі тримати переможну планку. А ми триматимемо за неї кулаки та щиро вболіватимемо за нашу зірку на наступному турнірі серії Grand Prix, який відбудеться вже 18-20 серпня у Хорватії, в місті Загреб.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11