Пішов з життя Почесний ветеран, педагог і громадський активіст – БАРШУНІН Микола Олександрович

      На 85 році, через важку хворобу, пішов з життя заслужений педагог, Почесний ветеран України, Почесний громадянин міста Покров, Голова Ради ветеранів, а ще – чудова людина, прекрасний тато, дідусь та прадідусь – БАРШУНІН Микола Олександрович.

     Микола Баршунін був людиною слова і діла. Він ніколи нічого не говорив і не робив просто так, завжди з метою, якої досягав, чого б йому це не вартувало. Був великим правдолюбом та борцем за справедливість і до останнього подиху вболівав за свою справу.

  Микола Олександрович все своє життя присвятив служінню людям і рідному місту Він зробив величезний внесок у становлення та розвиток освіти у Покрові, особливо професійно-технічного спрямування, мав безліч ювілейних медалей, нагороджений вищим почесним знаком міського голови «За заслуги перед містом», відзначений нагородами за активну життєву позицію та особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мав численні заслуги у галузі освіти та педагогічної науки. Кожна нагорода була для нього дуже цінною, бо вона справді заслужена.

      З нашим містом Миколу Баршуніна повʼязала доля, коли він приїхав сюди молодим спеціалістом з дипломом викладача загальнотехнічних дисциплін та фізики у 1971-му. Молодий спеціаліст був вражений красою нашого краю. У міському відділі освіти йому запропонували роботу вчителя. Спочатку Микола Олександрович викладав у школі с. Гірницьке, а в 1972 році йому довірили посаду директора вечірньої школи №2 на Руднику.

     Миколі Баршуніну завжди була до душі робота з дітьми і це не дивно, адже такій мудрій, освіченій та обізнаній людині точно було чому навчити підростаюче покоління. У 1975 році він очолив найбільшу школу у нашому місті під номером 4. А в 1978 році саме Микола Олександрович зробив все можливе та неможливе для започаткування навчально-виробничого комбінату у нашому місті. Його було відкрито на базі восьмирічної школи №1 (зараз ДЮСШ ім. Дані Дідіка).

     Досвідченого керівника та освітянина, що зарекомендував себе з найкращого боку, у 1979 році призначили завідувачем міського відділу народної освіти. За успішне впровадження дитячої освіти з 6-річного віку Миколу Баршуніна нагородили найціннішою для нього медаллю «А.С. Макаренка», а також нагрудним знаком «Відмінник освіти України».

     Завершальним етапом у педагогічній біографії Миколи Олександровича стала посада директора ПТУ №50, де він пропрацював 13 років. Після виходу на заслужений відпочинок Микола Баршунін понад 20 років з честю очолював Раду ветеранів міста. Саме на цій посаді ми з ним і познайомились. З повною відповідальністю можемо сказати, що це була людина слова і честі, з активною громадською та життєвою позицією, великий друг Покровського гірничо-збагачувального комбінату.

     Весь колектив нашого підприємства, особисто Голова правління АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК» Сергій Шуваєв, Комітет непрацюючих пенсіонерів, профспілка і редакція газети «За марганець» висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким Миколи Олександровича. Ця людина дійсно залишила свій незабутній слід у земному житті, який ми ніколи не забудемо. У наших серцях Микола Баршунін назавжди залишився гідною, доброю, щирою, людиною, який дійсно любив свій бурхливий ансамбль під назвою «Життя»…

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11