Російські терористи вдарили ракетами по житловому будинку та закладу освіти у Кривому Розі

     Сьогодні зранку, 31 липня, російські терористи завдали ракетного удару по житловому будинку у Кривому Розі. А ще – будівлі одного з вишів. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

     За словами посадовця, станом на зараз двоє загиблих та 31 постраждалий з рваними та різаними ранами, переломами та мінно-вибуховими травмами. Серед поранених четверо дітей. Стан більшості людей – задовільний. Двоє важких.

      – Кого вони хотіли там демілітаризувати? – написав Сергій Лисак – Частини багатоповерхівки просто немає! Навчальний заклад у руїнах. Під завалами можуть бути люди.

     Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул додав, що теракт росіяни скоїли за допомогою балістики. Здійснили два ракетні удари.

      Рятувальники розбирають завали.

      – Організовано 2 оперативні штаби – перший у 60-й школі, другий – вхід до центрального корпусу КТРА. Там люди можуть отримати всю необхідну допомогу – їжа, вода, розселення, медична допомога, плівка, тарпаулін, ОСБ, заяви на матеріальну допомогу. Працюємо на місці з перших хвилин прильотів. зазначив Олександр Вілкул.

     За оперативною інформацією ДСНС України, окупанти завдали ракетного удару по дев’ятиповерховому житловому будинку на 4 під’їзди. Відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах 1 під’їзду, з послідуючим загорянням квартири на рівні 4 поверху на площі близько 70 м², наразі пожежа локалізована.

      Серед врятованих – дитина 2013 року народження.

     – Проводиться гасіння осередків пожежі із залученням колінчатого підйомника, здійснюється поквартирний обхід, проводиться евакуація населення, уточнюється масштаб руйнування. Встановлений намет для надання психологічної допомоги людям, – звітують рятувальники.

      Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з 2 по 4 поверхи. Постраждало 3 особи.

      Всього до пошуково-рятувальних робіт залучено 230 осіб та 57 одиниць техніки.

     На жахливий воєнний злочин російських окупантів відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор.

      – Останні дні ворог уперто б’є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об’єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей. – зазначив Глава держави.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11