27 липня, Дніпропетровщина: нічний обстріл Нікопольського району та відмінна робота ПвК «Схід» по ворожих цілях

І знову під вогонь окупантів потрапив козацький край. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що всю ніч російська армія гатила по Нікопольщині. Обстріляла район 7 разів:

Майже три десятки снарядів з важкої артилерії поцілили по Нікополю, Покровській та Червоногригорівській громадах. Пошкоджені освітній заклад, адмінбудівля, компанія зв’язку, пошта та церква. Побиті два 2-поповерхові будинки і господарська споруда. Понівечені лінії електропередач. Яких ще руйнувань заподіяв ворог – з’ясовують рятувальники. Вони продовжують обстеження території. На щастя, люди не постраждали, – акцентував посадовець.

Також Сергій Петрович додав, що ворог скерував на область безпілотник. Та захисники з ПвК «Схід» його збили. За наявною інформацією це був «Шахед».

Загарбники атакували регіон ракетами та артилерією. Керівник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора над нашою областю була збита ворожа ракета. Внаслідок цього у Підгородненській громаді Дніпровського району сталася пожежа.

Окрім того, ворог вдень обстріляв Нікополь з артилерії. Внаслідок атаки була знищена господарча споруда. Пошкоджено приватне підприємство та адміністративна будівля, 3 приватних житлових будинки, легковий автомобіль, газопровід і 3 лінії електропередачі. Обійшлося без загиблих та поранених.

Пам’ятайте: Україна Переможе! Віримо в Президента, ЗСУ та Україну! – закликав Микола Васильович.

Обережність на першому плані. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші підрозділи знищили та пошкодили 13 одиниць військової техніки окупантів.

За словами керівника, продовжують свою нелегку роботу сапери. Так, з початку цього тижня, на території Зеленодольської громади Криворізького району був знайдений та знешкоджений касетний бойовий елемент від РСЗВ «Торнадо». А на території Широківської громади – протитанкова керована ракета та протитанкова міна, які були залишені окупантами. У зв’язку з цим Олександр Юрійович закликав всіх, хто буває на територіях раніше прифронтових громад, бути вкрай обережними.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то все під контролем ЗСУ, важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють стабільно.

Шановні земляки, загроза застосування ворогом ракет і БПЛА залишається дуже високою. Вечірня ракетна атака на Україну, під час якої над Дніпропетровською областю було збито ворожу ракету, тому приклад. Тому дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких, – закликав Олександр Вілкул.

Дякуємо нашим захисникам, які тримають небо та відбивають ворожі атаки. Віримо, що вистоїмо, зустрінемо Переможний світанок та разом відбудуємо рідну Україну!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11