Наші Захисники закривають небо над Україною та знищують ворогів

     Вчора, 26 липня, російські окупанти завдавали ракетні удари по території України. Надвечір було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту. По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація та підрозділи ППО. Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

     За результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей:

    • 3 крилаті ракети «Калібр»;
    • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

     Також близько 19.00 окупанти завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області. Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється.

     Крім того, за інформацією Генштабу, сьогодні вночі російські війська завдали чергового удару іранськими БпЛА «Shahed» по Україні. Загалом протягом доби здійснили 49 ракетних та 37 авіаційних ударів, понад 63 рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ та населені пункти. Артилерійських обстрілів зазнало й місто Нікополь.

     На наземному фронті відбулось 28 бойових зіткнень з ворогом. Водночас наші Захисники продовжують звільняти рідну землю від російських загарбників, ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження.

     Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 ‒ по його зенітно-ракетних комплексах.

     Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 1 склад боєприпасів, 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще три важливі цілі російських окупантів.

     За добу російський агресор втратив 590 осіб особового складу та понад півсотні одиниць військової техніки.

     Вдячні нашим відважним воїнам за кожен новий ранок! Віримо в ЗСУ та разом наближаємо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11