Марка «Русский воєнний корабль…» завоювала філателістичний «Оскар»

Легендарна марка «Русскій воєнний корабль…», яка була презентована Укрпоштою 12 квітня 2022 року, отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» в Італії. Про це повідомили на офіційному сайті компанії.

Жюрі, серед робіт 35 країн-учасниць, обрали саме Укрпошту та марку «Русскій воєнний корабль…» за «унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Рішуче бажання захищати свою країну та «особливе» напуття окупантам талановито втілив автор ескізу Борис Грох, зазначив очільник «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Також керівник наголосив, що Укрпошта користується будь-якою нагодою нагадати про те, що війна в Україні триває, і ми потребуємо допомоги Європи, «щоб усі російські кораблі та збройні сили зустрілись з крейсером на дні».

Варто додати, що це не вперше українська марка отримує високе визнання. Вітчизняні поштові марки неодноразово відзначалися світовою філателістичною спільнотою, про що свідчать їх численні нагороди. Так у червні цього року «Укрпошта» отримала відзнаку престижної премії «World Post & Parcel Awards 2023» і стала найкращою в категорії «Філателістична кампанія 2022 року».

Як бачимо, українські ідеї знаходять відгуки серед людей з усього світу. Віримо, що завдяки таким красномовним нагадуванням про війну, країни-партнери й надалі будуть допомагати нам та гуртуватися навколо нашої спільної мети – Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11