Що відомо про нове будівництво магістрального водогону на Дніпропетровщині?

Внаслідок підриву окупантами дамби Каховського водосховища мешканці Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини залишилися без централізованого водопостачання. Задля того, щоб якнайшвидше забезпечити людей питною водою, Кабінет Міністрів виділив кошти з Фонду відновлення у розмірі 1,5 млрд гривень для будівництва двох нових магістральних водогонів. Завдяки цим комунікаціям Уряд планує забезпечити Кривий Ріг, Нікополь, Марганець та Покров питною водою.

Нещодавно на сайті держзакупівель «Прозорро» з’явилася інформація про компанію, яка буде виконувати роботи з будівництва водогону Марганець–Нікополь–Покров, їхню вартість та строки завершення. Окрім того, вказані характеристики та потужність магістрального водогону.

19 липня 2023 року була оприлюднена тендерна документація на нове будівництво магістрального водогону Марганець–Нікополь–Покров на Дніпропетровщині у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції. Того ж дня став відомий і підрядник, який буде займатися реалізацією цього проєкту. Ним стало товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой».

Згідно з договором вартість проведення робіт складає 1 млн 999 тис. 100 грн. Термін завершення реалізації – до кінця 2024 року.

Варто додати, що загальна довжина нового водогону складе 40,9 км. Добова потужність – 102 тис. куб.м. води на годину. Забезпечувати роботу водогону будуть насосні станції та лінії електропередач, які теж передбачені умовами договору.



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11