Україна відновлює постраждалі від війни регіони та готується до зими

     Відбудова відбувається у всіх куточках України, які постраждали від війни. Відповідні ресурси для цього надає держава. Серед пріоритетів швидкого відновлення – енергетика країни. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

     За словами очільника уряду, завданням Міністерства відновлення є розробка універсальних проєктів основних об’єктів для будь-якого населеного пункту, враховуючи оптимальну вартість і сучасні технології.

      Основними для виконавців при відновленні є наступні чотири принципи: безпека, енергоефективність, безбар’єрність та екологічність,зазначив Денис Шмигаль.

      Загалом Уряд виділив постраждалим від війни регіонам на відновлення вже понад 25 млрд грн.

     У рамках підготовки до зими продовжується кампанія з відбудови енергетики. За інформацією уряду, від початку року вже відремонтували 14,5 тис. км повітряних ліній, низку підстанцій та електрообладнання. Для енергооб’єктів забезпечують посилений захист.

      Національна компанія «Укренерго» виконала близько 60% запланованих робіт із відновлення мереж. Рухаємося чітко в межах графіків. У підсумку плануємо додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. Таке завдання поставив перед Міністерством енергетики, зазначив прем’єр-міністр.

     Водночас до холодного сезону готують й теплоенергетику. Ремонти ТЕЦ, котелень, теплових електростанцій відбуваються в плановому режимі.

     Українські газосховища заповнені на 80% від потреб. Як повідомив Денис Шмигаль, 11,7 млрд куб. м газу вже закачано в українські газосховища. На складах є в наявності 1,5 млн тонн вугілля, цей показник планують збільшити до 1,8 млн тонн.

     Керівник уряду закликав відповідальних за підготовку до зими – Міністерство відновлення, Міністерство енергетики, «Укренерго», «Нафтогаз» – до максимальної концентрації зусиль та до мобілізації ресурсів.

     – Вдячний усім, хто працює на благо України, для нашої Перемоги, для захисту наших цінностей та глобальної безпеки. Разом вистоїмо, переможемо, відбудуємо!наголосив прем’єр-міністр.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11