Українська «Трембіта» легко виснажить вороже ППО

Вітчизняні ентузіасти створили недорогу народну крилату ракету «Трембіта», яка здатна виснажувати російські системи протиповітряної оборони у зоні бойових дій. Про це повідомляє англійська новинна агенція «The Guardian».

Новинку позиціонують, як аналог летючих бомб «Фау-1» або «Дудлбаг» – ракет підвищеної дальності часів Другої світової війни. Коштує дана ракета близько 3 тисяч доларів. Разом з тим, якщо додати до неї сучасну навігаційну систему, то вартість зросте до 10 тисяч доларів. За словами винахідників, така ціна є значно дешевшою, у порівнянні з «Калібрами» чи «Кинджалами», собівартість яких складає від 1 до 2 млн доларів.

«Трембіта» оснащена реактивним імпульсним двигуном, який використовує до 30 літрів пального та може летіти на 140 км вглиб фронту і нести на собі 25 кг вибухівки.

Розробники розповідають, що така ракета може знищити оборону рф, виснаживши системи її протиповітряної оборони.

Новостворені ракети будуть запускати по 20-30 штук одночасно, і це виснажуватиме фронтову ППО ворожої армії. Збити всі ракети неможливо. Саме завдяки ним можна поцілити в центри управління та контролю, склади боєприпасів, а також створити негативний вплив на психіку російських солдатів, – акцентують винахідники.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11