За минулий тиждень вогнеборці регіону здійснили 157 виїздів на гасіння екосистем

З настанням спекотного сезону суттєво підвищується ризик виникнення пожеж в екосистемах. Найімовірнішою причиною їхнього виникнення стає людська недбалість та порушення заходів пожежної безпеки. За словами надзвичайників, такі займання не просто небезпечні, але й мають серйозні наслідки для навколишньої природи, а також здоров’я людей.

Так, згідно з офіційною інформацією від Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області лише за минулий тиждень рятувальники Дніпропетровщини 157 (!) разів виїздили на ліквідацію пожеж в екосистемах: 91 раз горіла трава, 49 – сміття, 16 – сільгоспугіддя. Загалом вогонь знищив 153 га територій.

У зв’язку з цим вогнеборці вкотре наголошують на тому, що кожен свідомий громадянин повинен неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, що стане запорукою збереження екосистем. Адже випалювання сухої рослинності та трави може призвести до неконтрольованого поширення вогню та як наслідок – знищення навколишньої природи та її мешканців.

Пам’ятайте, що ваша обережність і повага до природи сприяють збереженню навколишнього середовища та безпеці оточуючих, – акцентували надзвичайники.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11