Безперебійне функціонування Дніпровської гідроелектростанції опинилося під загрозою через критичне обміління Дніпра

Обміління річки Дніпро в районі Дніпрогесу досягло критичного рівня, що дуже небезпечно для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції. Про це повідомляє «Укргідроенерго».
Зниження рівня води у Дніпровському водосховищі, яке обмежує Дніпрогес, стало наслідком підриву росіянами греблі Каховської ГЕС в ніч на 6 червня 2023 року. Вже 13 червня в «Укргідроенерго» заявили, що через різке зниження рівня води у нижньому водосховищі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженнями, та закликали споживачів електроенергії ощадливо використовувати її.
Тепер же ситуація взагалі майже критична.
Середній рівень нижнього б’єфа біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,05 м. Згідно норм, для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції рівень води має становити мінімум 12-12,5 м, – говориться в повідомленні.
Також зазначається, що до проходження опалювального сезону «Укргідроенерго» разом з проєктним інститутом сподіваються знайти рішення, яке дозволить станції працювати на повну потужність. Тільки так енергооб’єкт зможе забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями.
Гідроелектростанції компанії комплексно готуються до проходження складного осінньо-зимового періоду 2023-2024. На станціях проводяться планові ремонтні роботи та реконструкція гідроенергетичного обладнання з врахуванням безпекових питань, – зазначають в «Укргідроенерго».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11