Як зекономити електроенергію? Лайфхаки від ДТЕК Дніпровські електромережі

З 1 червня постановою Кабміну була встановлена єдина ціна на електроенергію для всіх жителів України – 2,64 грн/кВт∙год на весь обсяг споживання. Зважаючи на це, актуальним стало питання про скорочення витрат завдяки ощадливому використанню цінного ресурсу.

Саме тому фахівці енергокомпанії ДТЕК Дніпровські електромережі радять скористатися корисними порадами. Перш за все акцентують на тому, що для цього у пригоді стануть електролічильники «день-ніч», завдяки яким можна розраховуватись за спожиту вночі електроенергію з 50% знижкою. При цьому не обов’язково повністю переходити  у «нічний режим» енергоспоживання, який триває з 23.00 до 07.00. За словами спеціалістів, навіть при звичному ритмі життя можна суттєво економити кошти, користуючись потужними електроприладами, які працюють цілодобово або у «сплячому режимі».

Окрім цього, спеціалісти діляться лайфхаками з енергоефективності, які не лише дозволять знизити використання електроенергії, але й зменшать навантаження на енергосистему країни.

  1. Обираючи побутову техніку, надавайте перевагу тим моделям, які мають клас енергоспоживання А, А+, А++, А+++. Вони відрізняються своєю енергоефективністю, і значить, споживають менше електроенергії на відміну від інших приладів.

  2. Активно використовуйте нічний режим енергоспоживання. Вмикайте функцію «відкладеного старту» потужних приладів (бойлери, посудомийні та пральні машини, кондиціонери та інші) після 23:00.

  3. Не використовуйте кондиціонер у вечірні години (з 16.00 до 23.00). Вмикайте його у енергоефективному режимі, не ставлячи температуру нижче за 23˚C. Для того, щоб підтримувати комфортну температуру у кімнаті під час сну, ввімкніть режим «sleep».

  4. Замініть всі лампи на світлодіодні. Вони допоможуть спожити у десять разів менше електроенергії на відміну від ламп розжарювання, при цьому випромінюючи таку ж кількість світла.

  5. Споживайте електрику розумно. Не варто охолоджувати приміщення кондиціонером, де вас немає. Також слід обов’язково вимикати світло, виходячи з кімнати. Не рекомендується користуватися одночасно енергоємними приладами – краще вмикати їх почергово. Це дозволить розподілити навантаження.

Таким чином, дотримуючись нескладних правил, ви зможете економити не лише власні кошти, а й цінний національний ресурс, допомогти енергосистемі України продовжувати функціонувати та постачати в домівки світло та тепло.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11