Виплати переселенцям у серпні 2023. Кому скасують допомогу на проживання?

     З 1 серпня допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб, які отримували її раніше, автоматично продовжать ще на 6 місяців. Але є винятки. Про зміни розповіли в обласній військовій адміністрації.

      Тим, хто вимушено покинув свої домівки, з наступного місяця виплати продовжать в автоматичному режимі ще на 6 місяців, ящо вони вже отримують допомогу. За винятком тих, хто повернувся до постійного місця проживання або знаходиться за кордоном більш ніж 30 днів поспіль. Допомогу не продовжать й тим, хто відбуває покарання в місцях позбавлення волі та засуджений за колабораціонізм.

     – Уряд вніс зміни в правила призначення допомоги на проживання для переселенців. Зробили акцент на тих, хто знаходиться в складних життєвих обставинах. Найбільш незахищені громадяни продовжать отримувати виплати, – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

     Також з 1 вересня матеріальну допомогу не будуть й отримувати люди, які:

    • протягом місяця придбали новий автомобіль, земельну ділянку, квартиру, будинок, іноземну валюту та банківські метали на суму більш ніж 100 тисяч гривень;
    • тримають таку ж суму на депозитному рахунку;
    • мають житло площею понад 13,65 м² на одного члена сім’ї на територіях, де не ведуться бойові дії.

     Незмінним залишився розмір щомісячної допомоги. Він становить 2 тисячі гривень. Людям з інвалідністю і дітям – 3 тисячі гривень. Кошти отримуватимуть й переселенці, у яких народились діти після зміни місця проживання.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11