Кому і коли потрібно оновити фото у паспорті?

     Через скасування з 1-го липня карантину в Україні поновили строки, в які необхідно вклеїти нове фото в паспорт. Окремим категоріям громадян зробити це слід до кінця липня, інакше паспорт-книжечку доведеться змінити на ІD-картку. Про це повідомляють в обласній військовій адміністрації.

    Кому саме варто терміново змінити фото у паспорті, розповів начальник ГУ Державної міграційної служби в Дніпропетровській області Богдан Чегіль:

      – На час пандемії коронавірусу строків, в які слід вклеїти фото в паспорт, можна було не дотримуватися. З 1 липня Уряд скасував карантин, і їх поновили. Але ці норми стосуються не всіх.

      Отже, до 1 серпня 2023 року вклеїти фото у паспорт потрібно тим, кому з 13 березня 2020-го до 24 січня 2022 року виповнилося 25 чи 45 років. А саме – хто протягом місяця після дня народження не поновив світлину. Інакше паперовий документ стане недійсним. В замін його громадяни України зможуть отримати виключно документ формату ID.

      Щоб поновити світлину у паспорті, слід звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби, центру «Паспортний сервіс» чи ЦНАПу. Необхідний перелік документів можна знайти на сайті ДМС.

      Тим, хто відзначив День народження (25 або 45 років) під час повномасштабної війни та за місяць до її початку, вклеїти фото у паспорт можна буде протягом 30 днів після скасування воєнного стану.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11