У повітрі і на землі наші воїни боронять Україну

     Російські окупанти, ігноруючи закони та звичаї війни, продовжують використовувати тактику терору та вбивати мирне населення України. У ніч на 13 липня ворог атакував нашу державу 20-ма ударними дронами «Shahed-136/131». Також з акваторії Чорного моря випустив дві крилаті ракети «Калібр» та одну балістичну – «Іскандер-М». Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

     В результаті повітряного бою усі 20 ударних безпілотників збили наші Захисники, переважно на Київщині. Дві крилаті ракети «Калібр» знищили на різних напрямках.

      Крім того, за інформацією Генштабу ЗСУ, за добу ворог завдав понад 60 авіаційних ударів та 64 рази обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ та населені пункти.

      – На жаль, є загиблі та поранені цивільні люди, серед яких є діти, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, – констатують у Генштабі.

     На фронті тривають важкі бої. Найгарячішими напрямками залишаються Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар’їнський. Протягом доби, за інформацією військових, відбулося понад 35 бойових зіткнень.

     Українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 4 – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

     Ракетні війська і артилерія уразили 1 пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетних комплекси та 2 станції РЕБ противника.

     За добу росія позбулася 510 окупантів та понад 90 одиниць військової техніки.

      Вдячні нашим мужнім Захисникам, що вдень і вночі бережуть наш спокій та героїчно борються за незалежність України. Разом – до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11