Сергій Віннічук: «Найважливіше в роботі комплексу – це професіоналізм і згуртованість колективу»

Начальник верхнього роторного комплексу №6 Північного кар’єру Сергій Віннічук пишається тим, що очолює команду справжніх професіоналів своєї справи. Говорить про те, що майстерність ключових працівників його дільниці вимірюється не одним десятком років роботи, тому покластись на них може у будь-яких ситуаціях. А це для керівника понад 100 людей дуже важливо. Особливо, коли від роботи твоєї дільниці залежить подальший виробничий процес всього кар’єру. Про трудову атмосферу в команді гірників р/к №6 читайте у нашому репортажі.

Від продуктивного і стабільного функціонування верхнього горизонту залежить фронт робіт нижнього комплексу та крокуючих екскаваторів. Тому процес розкриву і видобутку руди завжди має триматись в одному тандемі. За це і відповідає колектив професіоналів р/к №6.

  • Найважливіше в роботі комплексу – це професіоналізм і злагодженість колективу. Ми на це не скаржимось, тому працюємо у нормальній трудовій атмосфері. Звісно, не вистачає хлопців, які пішли захищати країну, тому що серед них – лідери, які міцно і впевнено тримали свій виробничий фронт. Але зараз ми не скаржимось, справляємось з поставленими завданнями і рухаємось вперед. Радіємо, що працюємо і можемо забезпечувати свої родини, – зазначає керівник верхнього роторного комплексу.

Сергій Віннічук сам пройшов всі сходинки гірницьких професій, тому точно знає про проблеми і потреби своїх колег.

На комбінаті Сергій Анатолійович працює з 2001 року. Після закінчення ПТУ влаштувався електрогазозварником на р/к №6. Працював слюсарем, а потім помічником машиніста крокуючого екскаватору. Перспективний молодий спеціаліст не збирався зупинятись на досягнутому, тому вступив до вищого навчального закладу – Дніпропетровського гірничого університету (зараз Дніпровська політехніка), навчався на факультеті відкритих гірничих розробок. Здобуті теоретичні знання та практичний досвід допомагали гірнику професійно зростати. Спочатку Сергія Віннічука ставили на підміну гірничих майстрів, потім офіційно закріпили його на цій посаді у складі колективу р/к №4. Начальник кар’єру Сергій Орліченко багато років працював пліч-о-пліч зі своїм тезкою, тому встиг оцінити грамотність цього спеціаліста з багатим досвідом роботи. А коли постало питання знайти собі заміну, то відповідь на нього була однозначна. Так, з 2018 року Сергій Віннічук став керувати верхнім роторним комплексом.

Поряд з начальником працюють такі професіонали своєї гірницької справи, як бригадир комплексу Микола Федотов, енергетик Костянтин Устименко, досвідчені машиністи роторного екскаватору – Андрій Чеха, Сергій Ласійчук, Сергій Яриш і Сергій Мусієнко.

А взагалі на нашому комплексі всі працюють на єдиний результат і стараються зробити максимальний внесок у загальну скарбницю, – підкреслює начальника дільниці.

Таку позицію підтримує і бригадир р/к №6 Микола Федотов, який вже 33 роки працює на гірницькій ниві. .

В рамках моїх посадових обов’язків я маю слідкувати за всіма процесами, які відбуваються з обладнанням. Відповідно, знайомий з кожним працівником комплексу, який так чи інакше відповідає на свій фронт робіт. Можу з упевненістю сказати, що команда у нас дружна, нарікань на роботу немає, аби ще війна закінчилась, взагалі все було б добре. Напередодні нашого професійного свята всім гірникам хочу побажати тільки Перемоги, – говорить Микола Васильович.

Під час візиту на р/к №6 ми стали свідками нагородження його кращих працівників з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Отже, за сумлінне виконання трудових обов’язків, вагомий особистий внесок у роботу підприємства, розвиток міста, зміцнення обороноздатності країни начальник кар’єру Сергій Орліченко нагородив Почесними грамотами Костянтина Устименка та Сергія Ласійчука.

Енергетик комплексу Костянтин Устименко працює на комбінаті вже 28 років, і майже весь цей час в одному Північному кар’єрі. Починав електрослюсарем, потім – енергетиком конвеєрів, а зараз відповідає за енергетичну справність всього верхнього роторного комплексу. Головними аспектами у своїй роботі вважає ось що:

  • Скрізь треба бути уважним, зважати абсолютно на всі нюанси. Вчасно усувати недоліки та зауваження.

В роботі і по життю Костянтин Вікторович завжди прагне кращого, з такою позицією і крокує вперед.

А вдома гірника завжди чекають його кохані дівчата – дружина Ірина та молодша донька Софія. Старша Алевтина мешкає у Дніпрі, і вже подарувала батькам онучку Злату.

У вільний від роботи час Костянтин Устименко точно не нудьгує. Родина живе у селі, має свою городину і сад, які завжди потренують уваги турботливих господарів.

Ще один нагороджений – машиніст роторного екскаватору з майже 40-річним стажем роботи Сергій Ласійчук. Його високий професіоналізм, як і надзвичайну скромність, важко переоцінити. Він просто чесно і завжди на відмінно виконує свої обов’язки, тому користується авторитетом серед трудового колективу.

Такі вони, гірники роторного комплексу №6 – дружні, цілеспрямовані та обізнані майстри своєї справи. Бажаємо цьому трудовому колективу і надалі примножувати свої виробничі здобутки та досягати тільки переможних результатів.

Наталія ЧЕПЕЦЬ, Ольга ОСТАПЕНКО

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11