На Дніпропетровщині закликають українців «До бою!». В області випустили нову поштову марку

     У Дніпрі презентували чергову поштову марку від «Укрпошти». На ній зображена лялька-мотанка зі зброєю у руках. Це витвір дніпровської майстрині Ірини Губанової, а скульптура «До бою!» представлена у Скарбниці Національного Історичного Музею України у Києві. Спецпогашення нової марки відбулося на дніпровському Головпоштамті. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

     Символізм поштової марки «До бою!» відзначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов:

      – Мотанка – це образ матері, яка оберігає родину. Нині вона взяла в руки автомат, щоб захищати свою землю. Це – про волю до перемоги, незламність і звитягу українців.

     Посадовець висловив свою думку з приводу історичного значення поштових марок:

      – Помітив, що багато людей стали філателістами саме з початку великої війни. Сам зібрав практично всі випуски. Кожен з них – це унікальна історія.

      Авторка Ірина Губанова поділилася ідеєю створення ляльки-мотанки:

     – Мотанка – сакральний родинний оберіг. Я вирішила зробити її сучасною. Ідея з’явилася ще на початку повномасштабного вторгнення. Рік тому завершила роботу. Багатьом людям вона подобається, особливо нашим захисникам, волонтерам. Вони використовують її як оберіг.

     Як повідомив директор з розвитку Дніпропетровської мережі АТ «Укрпошта» Сергій Єрмоленко, марку можна придбати лише на Дніпропетровщині – в обласному центрі та інших містах регіону.

     На одному аркуші – 9 марок. Традиційно в комплекті додається листівка та конверт.

      Тираж обмежений – до 1 тисячі екземплярів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11