З полону повернувся наш колега, Захисник з Покрова Олександр Руденко!

6-го липня відбувся черговий обмін полоненими між Україною і росією. В його результаті з ворожого полону повернулись 45 наших Захисників зі складу ЗСУ, Нацгвардії, прикордонної служби та двоє цивільних. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

  • Українці – вдома. Як це і має бути. 45 хлопців. Збройні Сили, Нацгвардія, прикордонники і двоє цивільних. Дякую всій нашій команді, яка займається обмінами! Буданов, Єрмак, Малюк, Лубінець, Клименко. Дякую! – зазначив глава держави.

Серед мужніх воїнів, які нарешті ступили на рідну землю, є і наш земляк та колега, машиніст бульдозера колони КДТ Олександр Руденко. Про його повернення сповістив міський голова Олександр Шаповал.

  • Сьогодні додому повернувся наш земляк, Олександр Руденко. Він був у полоні більше року… Дякуємо всім причетним! Слава Україні! – написав у Фейсбук очільник Покрова.

Ми познайомились з Олександром Руденком на 30-річчя незалежності України. Тоді він був серед почесних гостей мітингу, присвяченого цьому важливому державному святу. Ось, що Захисник тоді сказав:

Україні бажаю процвітання, українцям – любити свою державу, бо вона у нас єдина!

Мужній воїн, який ще з 2014 року став на захист Батьківщини, розповідав про те, що в зоні проведення бойових дій, на Донбасі, доволі неспокійно. Був готовий повернутись будь-якої миті, якщо побратими потребуватимуть його підтримки.

 За роки служби у складі 20-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони «Дніпропетровськ» Олександр Руденко разом з побратимами першими рушили до зони АТО у 2014-му. Брали участь у запеклих боях за Маріуполь, Дружківку, Добропілля, Піски та Мар’їнку Донецької області. У 2019 році Захисник, після нетривалого періоду цивільного життя, вирушив до Слов’яносербська Луганської області, де прослужив півроку.

За вірну службу Батьківщині Олександр Руденко був нагороджений Відзнакою Президента України, отримав медалі: «За вільну Луганщину», «Учасник АТО», нагрудні знаки: «Ветеран війни», «Захисник Вітчизни».

Та найцінніша нагорода для нашого Героя – це те, що весь той час його боротьби за цілісність країни на нього вдома чекали чарівна дружина Олена, мама і сини – Максим та Руслан, якими наш колега дуже пишається, як і вони своїм батьком-захисником.

Як розповів начальник колони КДТ Юрій Здохленко, Олександр Руденко – один із тих синів України, яким вона точно може пишатись. За півроку до початку повномасштабного вторгнення воїн підписав третій контракт із ЗСУ та знову вирушив на службу, бо відчував, що потрібен там, аби захистити своїх рідних тут.

Коли розпочалась війна, Олександр був на службі і продовжив запеклу боротьбу із російськими окупантами за рідну землю. Він – один із Захисників Маріуполя, який рік тому потрапив у ворожий полон.

Слава Богу, що тепер наш Герой повернувся додому – до своєї родини, яка з нетерпінням чекала його весь цей час.  

Весь колектив Покровського ГЗК та колони КДТ щиро вітає Олександра з поверненням. Дякуємо воїну за мужність і героїзм, за те, що стільки років завзято бореться з російськими ворогами за вільну і незалежну країну, за наш Переможний мир і гідне майбутнє.  

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11