Стартували роботи з будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС

     В Україні розпочали підготовчі роботи до реалізації проєкту відновлення централізованого водопостачання для щонайменше мільйона мешканців Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей, де внаслідок чергового теракту росіян з підриву дамби Каховської ГЕС виникла криза зневоднення.

      Про це доповів міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

     Проєкт передбачає зведення водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка.

     Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км.

     — Разом з командою мав можливість побачити цю роботу на власні очі. Водогін у буквальному сенсі прокладатиметься з нуля, міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру та насосів великої потужності. Ставимо для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше. Такий високий темп робіт можливий при абсолютній довірі і співпраці між громадами, обласною та центральною владою, — зазначив міністр.

     Нагадаємо, що за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Уряд виділив 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

      — Дякую колегам за відданість справі і активну роботу по відновленню України, — написав Олександр Кубраков.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11