Українським розвідникам присвятили нову поштову марку

     На Дніпропетровщині презентували нову поштову марку із зображенням воєнного розвідника під час виконання бойового завдання. Це другий випуск із серії «Слава силам оборони і безпеки України!». І загалом 19-й з початку повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

     Перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов акцентував на тому, що дату погашення марки 30 червня обрали не випадково, а на символічну річницю звільнення острова Зміїний від російських окупантів:

      — Це лише одна з яскравих та вдалих спецоперацій, яку провела воєнна розвідка України. До неї входять легендарні підрозділи, які тихо й непомітно роблять свою справу. Й вже стали нічним жахом ворога.

     Автором поштового випуску став заслужений художник України Олександр Охапкін. Загалом на аркуші 5 марок, а ще купон з емблемою.

     Тираж – 1 млн 75 тис. примірників.

     За словами директора Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антона Ізотова, область отримала 42 тисячі примірників із загального тиражу. Вони є у вільному доступі в усіх поштових відділеннях та онлайн-магазинах.

     Традиційно до марки випустили конверт та листівку, а також розробили ексклюзивні мерчі — футболки, термопляшки, сумки-шопери, килимки для комп’ютерної мишки тощо.

      Частину коштів з продажу марки, присвяченої бійцям воєнної розвідки, спрямують на техніку для наших воїнів, аби вони і далі якісно та впевнено нищили загарбників.

     — Вже зараз такі марки мають історичну цінність. А кожен випуск, присвячений нашим оборонцям, це підтримка захисників. Адже їм зараз важко. Але вони продовжують боронити країну, – наголосив член правління Дніпропетровського відділення асоціації філателістів України Дмитро Цимиренко.

     У продовження серії, присвяченої оборонцям, вже у липні Укрпошта анонсує презентацію наступної марки. Кого саме на ній зобразять – поки що таємниця.

      Отже, завдяки українським воїнам, ще одна переможна подія закарбувалася на новій марці від Укрпошти. Надихаємося успіхами наших Захисників! Підтримуємо ЗСУ! Віримо в Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11