Громади Дніпропетровщини отримають допомогу на відновлення від країн-партнерів з ЄС

Сьогодні Дніпропетровській обласній асоціації органів місцевого самоврядування надали статус асоційованого партнера Європейського Альянсу міст та регіонів. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Посадовець акцентував, що це гарна новина для нашого регіону. Адже громади, котрі найбільше постраждали від ворожих обстрілів, отримають європейські інвестиції та допомогу від міжнародних партнерів на відновлення своїх територій. До них належать населені пункти Нікопольського, Синельниківського, Криворізького, Дніпровського районів.

Це досягнення є результатом нашої участі на форумі у Брюсселі. Місяць тому я виступав перед європейськими політиками та бізнесом. Наголошував на регіональних аспектах відновлення України. Адже тепер ми можемо швидко налагодити діалог між місцевою владою області та державами-членами ЄС і реалізовувати спільні програми. Війна ще триває, але ми повинні готуватися до відбудови наших громад вже зараз. В нас багато пропозицій для інвесторів і, переконаний, з допомогою партнерів, вони обов’язково реалізуються, – поділився такою вагомою для регіону Перемогою Микола Лукашук.

Довідка. Європейський альянс міст та регіонів був створений Радою Європи та партнерами через тиждень після того, як Україна отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС. Його головна мета полягає у наданні допомоги з відновлення та реконструкції нашої держави.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11