Ситуація щодо Запорізької АЕС: «Приводів для паніки наразі немає, але тримаємо руку на пульсі», – голова ДніпроОВА Сергій Лисак

Російські терористи, за даними української розвідки та перших осіб держави, планують черговий теракт в Україні. Після підриву Каховської ГЕС, окупанти надумали влаштувати катастрофу на Запорізькій АЕС. Наразі радіаційний фон на всіх територіях Дніпропетровщини у межах норми, ситуація на ЗАЕС знаходиться під контролем, але до неї все одно слід поставитись дуже серйозно. До цього закликає Голова ДніпроОВА Сергій Лисак.

Очільник області зазначив, що створений відповідний штаб, передбачені різні сценарії, аби максимально убезпечити людей у разі підриву ЗАЕС. У зоні найбільшого ризику, за словами посадовця, знаходяться населені пункти Нікопольського та Криворізького районів. У тому числі – міста Нікополь, Марганець і Покров. На випадок надзвичайної ситуації в області розроблений план евакуації населення. Визначені маршрути, якими у разі необхідності будуть доправляти людей у безпечні місця. Всі ці сценарії, за словами Сергія Лисака, відпрацьовуються на спеціальних навчаннях.

У будь-якому випадку до ймовірної загрози радимо мешканцям підготуватись завчасно, аби чітко знати, як діяти. Заздалегідь зробити запас води у герметичних ємностях, зібрати тривожну валізку з необхідними речами. Вона має бути ретельно запакована, акцентує голова ДніпроОВА. – Оперативна інформація з’являтиметься на ресурсах ОВА. Дослухайтесь до повідомлень місцевих органів влади, ДСНС та поліції. Чітко виконуйте їх вказівки. У разі вибуху щільно закрийте усі вікна, двері, вентиляційні отвори, вимкніть кондиціонери. Мешканцям найбільш уражених територій слід бути готовими до екстреної евакуації. Будуть відповідні сповіщення.

Наприкінці свого виступу Сергій Лисак ще раз наголосив на тому, що на даний момен приводів для паніки немає. Всі екстрені служби на поготові. Керівники області разом з ними тримають руку на пульсі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11