Молодь комбінату працює на перспективу і готова будувати майбутнє країни

Щорічно в останню неділю червня у нашій державі відзначається День молоді. Він був запроваджений у 1994 році указом Президента за ініціативи молодіжних об’єднань і організацій. 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на 12 серпня. Ця дата святкування збігається з Міжнародним днем молоді, який відзначається за календарем ООН. Підтримуємо обидві ініціативи і вітаємо молодь двічі на рік.

Це свято об’єднує всіх активних, творчих та волелюбних. Тих, хто заряджає своєю енергією, надихає амбітними планами та перспективними ідеями, своїм бажанням жити і рухатись вперед. Вони не пасують перед труднощами, а гуртуються задля їхнього якнайшвидшого розв’язання. Вони самовіддано працюють та впевнено крокують до світлого, мирного майбутнього у незалежній Україні.

Всі ці слова особливо актуальні зараз, у нашому буремному сьогоденні, коли чимало молодих людей взяли до рук зброю та відправилися на фронт боронити Батьківщину. Інші також не лишилися осторонь: вони самовіддано працюють, забезпечуючи надійність тилу, волонтерять, допомагають нужденним. Всі вони – надія та опора нашої країни, запорука її щасливого майбутнього.

Саме такі цілеспрямовані та самовпевнені молоді люди працюють і у нас на Покровському гірничо-збагачувальному комбінаті. Кожен з них зараз знаходиться на своєму місці, вони знають, чого хочуть й усвідомлюють свою роль як на підприємстві, так і в межах всієї країни.

До вашої уваги бліц-опитування від «ЗМ» до Дня молоді.

Щоб будувати – треба знати, а щоб знати – треба вчитись і завжди рухатись тільки вперед. У цьому впевнений начальник Відділу технічного контролю, 33-річний Олег Фрай. Він – яскравий приклад молодого фахівця, який самостійно будує свій професійний досвід, упевнено долаючи кожну сходину на шляху до вершини.

Олег вже 10 років працює на нашому підприємстві. За цей період пройшов шлях від учня дробильника на Чкаловській збагачувальній фабриці до майстра Дільниці магнітної сепарації №2, від інженера з охорони праці до керівника єдиного на комбінаті суто жіночого колективу. На наш погляд, кар’єра Олега складалась досить логічно, супроводжуючи молодого фахівця «правильними» стежками. Спочатку він досконало вивчив виробничі особливості фабрик, а тепер очолює Відділ, який контролює технологічний процес у цих підрозділах, від самого першого етапу і аж до відвантаження готової продукції споживачам.

Наставником по кар’єрній стежці Олег Фрай вважає свого батька, до речі, колишнього майстра дільниці рекультивації на нашому підприємстві.

Лідером по життю Олег став завдяки заняттям спортом. Він змалечку розпочав займатись легкою атлетикою, що у хлопця виходило доволі добре. Вже за 6 років спринтерського тренування Олег виконав норматив Кандидата у майстри спорту на 100-метрівці. Він і зараз продовжує займатись для себе, гідно захищаючи честь комбінату на спартакіадах різного рівня.

Недивно, що саме на стадіоні Олег зустрів свою другу половинку, тепер уже кохану дружину – Карину. Вона теж наша колега – економіст відділу матеріально-технічного забезпечення. Правда, зараз Карина не працює, бо виховує найдорожчий скарб подружжя Фрай – маленьку Кірочку, якій всього 3 місяці.

Олег вважає молодь України могутньою рушійною і прогресивною силою, яка буде будувати майбутнє нашої незалежної України. Бажає молодому поколінню вірити у себе та в свою країну і ніколи не зупинятись на досягнутому.

Слід не тільки вірити, але й твердо знати, що Україна – найкраща держава у світі!

Начальник бюро вантажопідйомних механізмів та підйомників Відділу з охорони праці Сергій Побережнюк вважає свою професію дуже цікавою. Він має досить широкий спектр для розвитку, який охоплює вивчення нормативних актів, а також всіляких законодавчих нормативів у сфері охорони праці.

У вільний від роботи час Сергій полюбляє рибалити. Говорить, поки що він новачок у цій справі, але вже має певні особисті перемоги: ловив 600-грамових карасів та навіть невеликих хижих риб.

Наш колега вважає, що роль молоді у майбутньому України – колосальна. Він впевнений, що зараз буквально все в руках саме молоді, на яку покладено місію зі здобуття Перемоги та подальшій відбудові нашої держави.

Сергій Побережнюк і сам робить внесок у подальшу долю Батьківщини. Він залишився в Україні, працює та поповнює державну скарбницю податками. А також потроху волонтерить, що дуже цінно у нинішній складний час.

–  Нашій молоді я би хотів побажати докладати максимум зусиль для того, щоб зробити Україну найкращою державою! Цю ідею слід тримати в серці і робити все можливе для її реалізації. Тоді все обов’язково вийде! –  впевнений Сергій.

Молодь – це завжди новації, які допомагають країні йти вперед

Провідний механік Відділу головного механіка Дмитро Кравченко обіймає важливу посаду. Говорить, що головне у його діяльності – це уважна робота з документацією, комунікація з працівниками та керівниками підрозділів задля підтримки обладнання в належному технічному стані. Саме він відповідає за організацію виконання регламентних робіт згідно з графіком, оформлення заявок цехів з ремонту обладнання, проведення його оглядів та виконання капітальних ремонтів.

Дмитро все життя активно займається спортом. Спочатку близько 8 років відвідував секцію плавання, потім займався баскетболом. Зараз ходить до тренажерної зали, де завдяки навантаженням підтримує себе у відмінній фізичній формі. Також любить автомобілі – не лише їздити на швидкості, але й ремонтувати та вдосконалювати техніку.

На думку Дмитра Кравченка, роль молоді у майбутньому нашої держави важко переоцінити, адже саме на її плечі ляже відновлення економіки та інфраструктури.

–  Окрім того, молодь – це новації, блискавична генерація нових ідей, що допоможуть Україні розвиватися та стати прикладом для інших країн у світі. Тому я хочу побажати молодим людям завжди вірити в себе, розвиватися, навчатися. Ніколи не відступати від намічених планів, адже життя у нас одне, як і Батьківщина! –  емоційно ділиться Дмитро.

У роботі – наполеглива, на дозвіллі – креативна, по життю – упевнена в Перемозі України

Економіст комерційного відділу Ірина Логвінова – продовжувачка трудової династії на підприємстві, її батьки теж працюють на благо комбінату. Дівчина відзначає, що професія економіста потребує зосередженості та точності. Вона приваблює її тим, що пов’язана з розрахунками й аналізом діяльності підприємства, що дівчині дуже цікаво. Засвоювати всі особливості нової для молодої фахівчині професії допомагає дружній і досвідчений колектив.

На дозвіллі Іра полюбляє займатися спортом – ходить на фітнес. Також розвивається в сфері косметології.

Ірина вважає, що молодь сучасності – це покоління креативних людей, які в майбутньому будуть активно відбудовувати нашу державу. Це люди, які намагаються вчитися,  працювати, будувати своє життя та вдосконалювати традиції нашої країни.

–  У цей святковий день я бажаю молоді оптимізму, енергії, світлих надій та головне під мирним небом України! –  сказала Ірина.

В пам’ять про полеглих Героїв ми не маємо права здаватись!

Стажування у юридичному відділі проходить Анастасія, донька нашого колеги Миколи Отріщенка – Героя, який майже рік тому загинув на полі бою, захищаючи незалежність України.

Дівчина закінчила залізничний коледж у Кривому Розі, і вже збиралась прокладати свою професійну стежку там. Але потім до її родини прийшла чорна звістка – на фронті загинув батько, її наставник по життю, міцна опора родини. Чоловік понад 20 років пропрацював на нашому комбінаті, виховав та дав освіту двом улюбленим донечкам.

Після цієї трагедії Анастасія вирішила вступити до Донецького державного університету внутрішніх справ на спеціальність «Право», щоб досконало вивчити свої права та в разі потреби зуміти їх відстояти. Дівчина вважала своїм обов’язком підтримати маму, тому повернулась до Покрова. Спочатку збиралась працювати за фахом, у Залізничному цеху комбінату, але доля її повернула в інший напрямок. Анастасія зараз здобуває вищу освіту та паралельно проходить стажування у юридичному відділі нашого підприємства.

–  День за днем я переймаю цінний досвід у своїх колег та дуже хочу пов’язати своє життя з юридичним напрямком, –  ділиться дівчина.

Анастасія вважає, що зараз на молодь покладено дуже важливе завдання. Його головна полягає у тому, щоб змінити Україну: викорінити корупцію, побудувати гідне суспільство, де справедливо ставитимуться до кожної людини. Вона з неймовірною теплотою та сльозами на очах згадує тата-Героя:

–  Тато воював за нашу свободу, за те, щоб ми жили в мирному рідному місті. І саме тому, в пам’ять про нього та інших Захисників, які поклали своє життя заради гідного майбутнього країни, попри всі труднощі, які випали на нашу долю, ми не маємо права здаватися! –  твердо зазначає Анастасія.

Тож ми вітаємо молоде покоління Покрова за їхнім святом. Щиро бажаємо вам дослухатись до всіх настанов наших колег і ніколи не пасувати перед труднощами. Будьте впевненими у власних силах і завжди рухайтесь тільки вперед. І пам’ятайте: майбутнє нашої непереможної країни саме у ваших руках!

                                                                                                                                                      Підготували: Олександрина ЛЕЩЕНКО, Наталія ЧЕПЕЦЬ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11