Комбінат готується до запуску двох підрозділів у липні й активно працює над відновленням централізованого водопостачання

Кожен день у період війни готує для нас нові випробування, які ми з гідністю маємо долати і продовжувати рухатись вперед. З аналогічними завданнями щодня справляється і колектив Покровського гірничо-збагачувального комбінату. Підприємство працює не на повну потужність, але все одно наполегливо виконує виробничі завдання з розкриву, видобутку руди, її транспортування і відвантаження готової продукції. Нагальним стало і питання забезпечення водою підрозділів підприємства та його працівників. Ще більш глобальним – залучення колективів і техніки комбінату до відновлення централізованого водопостачання у місті. Всі ці питання на контролі керівництва і вирішуються в максимально оперативному режимі.

Виробничі акценти. Технічний директор підприємства Віктор Бондарець зазначив, що з 1-го липня запрацюють Дільниця магнітної сепарації №2 та Чкаловська збагачувальна фабрика. Тому зараз ці підрозділи активно готуються до запуску. Тим часом, Залізничний цех має проревізувати й усунути всі недоліки, якщо такі будуть, на ділянках колій біля ДМС №2 та ЧЗФ. Колективу Північного кар’єру, який працює, необхідно надолужувати планові відставання та і готуватись до відвантаження сировини.

Водозабезпечення – завдання №1. Автоцистерни Автотранспортного цеху продовжують залучати до щоденної роботи з водозабору та підвезення води до місць призначення, як в межах підприємства, так і в масштабах міста. Крім цього, кипить робота з відновлення централізованого водопостачання у Покрові. До її виконанні залучені працівники Покровського ГЗК, а саме: Цеху мереж та підстанцій, Ремонтно-будівельного, Ремонтно-механічного, Електроремонтного та Автотранспортного цехів і Центральної енерголабораторії.

Про актуальні завдання, які вже виконали і наразі виконують наші колеги, ми запитали у головного енергетика комбінату Павла Літуна:

  • На даному етапі наша енергослужба вже побудувала повітряну лінію 6 кВ. Перемістили з Олександрівського кар’єру до місця водозабору комплектну трансформатору підстанцію, поряд з нею встановили примикаючий пункт. Можу сказати, що електрична частина вже на 60% виконана. Силами Ремонтно-будівельного цеху із залученням спеціалізованої техніки нашого підприємства зведено майданчик біля водойми. Механіки сьогодні встановлюють насосну установку, і з цього моменту наші підрозділи разом з комунальними службами та всіма, хто задіяний на вирішенні цієї глобальної задачі, працюють у цілодобовому режимі. Всі розуміють гостроту питання, тому намагаються максимально оперативно працювати.

Депутати “підживили” водоканал необхідними коштами. Тим часом, депутати сьогодні, 22-го червня, зібрались на позачерговій сесії Покровської міської ради. На порядку денному було два важливих питання, які стосувались саме водозабезпечення міста. За інформацією пресслужби міського голови, місцеві обранці затвердили програму «Про здійснення заходів щодо забезпечення водою населення Покровської міської територіальної громади Дніпропетровської області на 2023-2025 роки». Депутати також одноголосно підтримали виділення бюджетних коштів для поповнення статутного фонду МКП «Покровводоканал».

  • Ми працюємо цілодобово, щоб місто було з водою. Робимо все можливе, щоб якнайшвидше вирішити це непросте питання. Вдячний всім, хто допомагає, хто задіяний у цій роботі: обласній військовій адміністрації, АТ «Покровський ГЗК», комунальним підприємствам, підприємцям міста, депутатському корпусу. Нашим бюджетним установам – соціальним службам, закладам культури, освітянам, які видають бутильовану й технічну воду. Велика подяка всім! Ми – переможемо!такими важливими словами підсумував засідання сесії мер Покрова Олександр Шаповал.

Що ж, тримаємо кулачки, дякуємо і підтримуємо всіх, хто у такий складний час допомагає Покрову вирішувати нагальні питання життєзабезпечення. Кожен з нас має свій фронт, тож давайте гідно на ньому працювати, разом наближаючи таку довгоочікувану Перемогу!



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11