Маємо одну мету – відновлення водопостачання у місті, для її досягнення працюємо єдиною командою

Вже 11 днів Покров пристосовується до життя без централізованого водопостачання. Покровський гірничо-збагачувальний комбінат, місцева, районна та обласна влади роблять все можливе задля забезпечення мешканців міста водою. Наше підприємство розробило схему водозабору зі свердловини й успішно її реалізовує на практиці. Наповнені автоцистерни в оперативному режимі розвозять воду по всіх підрозділах, аби працівники мали можливість її використовувати під час робочої зміни, а також набирати додому. Техніка комбінату залучається і до підвезення води для задоволення потреб громади. З резервів водоканалу, підвізних цистерн від обласної влади та благодійників вода потрапляє до спеціальних ємностей, які знайшли свої місця на різних локаціях територіальної громади. У єдиній команді працюють всі, аби люди могли набирати воду у достатній кількості, але в розумних об’ємах, доки відсутня її централізована подача. Та і це завдання наразі вирішується.

На минулому тижні колегіально було прийняте спільне рішення технічних спеціалістів комбінату, представників місцевої влади і водоканалу щодо вирішення питання подачі централізованого водопостачання до Покрова. Наразі воно вже реалізується силами працівників нашого підприємства і комунальних служб з подальшим залученням підрядної організації.

Для того, щоб вирішити поставлене глобальне питання, на порядку денному комбінату одразу декілька важливих задач. Перша – це будівництво під’їздів до місця водозабору шляхом відсипання суглинком та щебенем. Цим займаються працівники Автотранспортного цеху, починаючи з минулих вихідних. Друга – будівництво майданчика під насосну станцію. На ній будуть встановлюватись насоси, які виділили з резервів комбінату, їх підготовкою займаються спеціалісти Ремонтно-механічного цеху. До цієї станції наші фахівці будуватимуть, хочу сказати, досить складні, інженерні споруди для водозабору, – коментує головний енергетик Покровського ГЗК Павло Літун.

На даному етапі тривають активні роботи з будівництва повітряної лінії електропередач. Комунальна техніка міста залучена на бурінні ям під встановлення електроопор. Ці бетонні споруди якраз переміщують за допомогою автокрану та бульдозеру колони кар’єрно-дорожньої техніки нашого підприємства. На цих роботах задіяні працівники Цеху мереж та підстанцій, а також Ремонтно-будівельного цеху. Загалом, крім зазначених, до важливих задач із підведення до міста централізованого водопостачання залучаються фахівці Електроремонтного та Центральної енерголабораторії.

За словами головного енергетика комбінату, на даному етапі вирішується питання забезпечення місця водозабору відповідними електроустановками та комплектною трансформаторною підстанцією (КТП). Зрозуміло, що напруга потрібна для роботи насосів та підведення освітлення. Наразі ревізію електродвигунів проводять спеціалісти ЕРЦ

В результаті реалізації цього проєкту сподіваємось якнайшвидше відновити подачу централізованого водопостачання для нашої громади. Звісно, працюємо у тісній співпраці та за підтримки місцевої влади. Маємо одну мету, до її досягнення прямуємо разом, – підсумував Павло Літун.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11