Через підрив Каховської ГЕС у водоймах змінюються показники

Теракт, вчинений російськими окупантами вночі 6-го червня, коли вони зруйнували Каховську дамбу, не тільки спричинив екологічну катастрофу, але й вплинув на показники речовин у водоймах.

Так, згідно з інформацією, наданою Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, протягом 12-13 червня фахівці Державної екологічної інспекції України, Державного агентства водних ресурсів України та мобільних лабораторій, які здійснюють постійний моніторинг якості поверхневих вод та фіксацію збитків довкіллю, проводили дослідження показників води. За їхніми результатами, у річці Дніпро спостерігається поступове підвищення концентрації розчиненого кисню. А ось кілька днів тому зафіксували його зниження, що могло стати причиною загибелі водних мешканців.

Та не тільки Дніпро страждає від бездумних дій російських загарбників. У Чорному морі зафіксовано тимчасове зниження показників солоності води. А в річці Інгулець та Дніпро-Бузькому лимані спостерігається каламутність води. Якщо говорити про інші показники, то вони знаходяться в межах норми, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано.

У відомстві додали, що мешканці нашої держави найближчим часом зможуть ознайомитися з результатами моніторингу повітря, води та ґрунтів на офіційному ресурсі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Екозагроза». Всі дані будуть публікуватися в режимі 24/7 та постійно оновлюватимуться.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11