Комбінат у тісній співпраці з містом та посиленому режимі вирішує питання водозабезпечення працівників та мешканців громади

Вже тиждень Покров живе без централізованого водопостачання. Через підрив російськими терористами Каховської ГЕС «велика вода» вирвалась назовні, що спричинило осушення водозаборів, які живили населені пункти Нікопольського району. Серед них і наш Покров. З перших днів владні структури та великі промислові підприємства включились у спільну роботу задля забезпечення людей життєдайною рідиною.

У Покрові для вирішення цієї надзвичайної ситуації були консолідовані зусилля місцевої влади та нашого гірничо-збагачувального комбінату. За вказівкою Голови правління Сергія Шуваєва, підприємство почало активно надавати допомогу у водозабезпеченні. Наша техніка залучається до розвезення води містом, встановлення додаткових ємностей для водозабору.

Крім соціальної підтримки міста, не забуває керівництво містоутворюючого підприємства і про забезпечення водою своїх працівників. За колегіальним рішенням керівного складу комбінату, придбано близько 50 ємностей. Наразі всі вони розподілені по підрозділах. Постійно здійснюється їх поповнення автоцистернами автотранспортного цеху. Вода, якою наповнюють ємності, набирається зі свердловини і проходить процес знезараження. Вона придатна для вживання. Як облаштовують і готують водовозки до виходу на лінію і яким чином відбувається водозабір ємностей – спостерігали журналісти «ЗМ».

До вашої уваги один робочий день водія автоцистерни.

О 8.00 ми прибули до автотранспортного цеху, в якому вже кипіла робота. Одна з автоцистерн на базі «ЗІЛ», об’ємом 7 кубометрів, до цього часу вже поповнилась водою і розливала її по ємностях цеху. Кермував нею водій Володимир Голуб. Він зазначив, що його робоча зміна триває 12 годин. Протягом цього часу чоловік встигає двічі розвезти питну воду по підрозділах комбінату.

Працівники слідом почали активно набирати воду, котру використовують під час робочої зміни, а також несуть додому.

Люди чекають на мою водовозку і дуже хвалять смакові якості привезеної води. Радіють, що мають змогу набрати саме такої водички, – не приховує емоцій Володимир Вікторович.

 

Заповнивши достатню кількість резервуарів в АТЦ, водовозка вирушила до інших підрозділів.

На сусідній локації автоцеху працівники дільниці технічного обслуговування транспорту (ТОТ), Геннадій Білоус та Юрій Щеднов, займалися модернізацією сучасної автоцистерни «Howo». Цими роботами керував начальник дільниці ТОТ Максим Косенко. Вони полягали у тому, щоб облаштувати машину додатковими точками водозабору для зручності. Також цю сучасну водовозку обладнали новим рукавом для дистанційного заповнення ємностей.

Після всіх модернізаційних робіт за кермо автоцистерни сів водій Валерій Слукін. Він нам розповів, що об’єм води, який за один раз може перевезти машина, складає 20 кубометрів. За 12-годинну зміну працівник встигає розвезти 80 тонн.

Стартуючи з території АТЦ, велика автоцистерна попрямувала до місця забору – свердловини. Наповнивши бак, Валерій вирушив за зазначеним маршрутом.

Перша зупинка – колона карєрно-дорожньої техніки.

За нею – ремонтно-механічний цех. 

Наступний пункт – Чкаловська збагачувальна фабрика.

Воду набирають не тільки у встановлені ємності, а й у всі підручні. При цьому ввічливо дякують водієві та радіють, що тепер можуть набирати воду у більш зручний спосіб, скориставшись декількома точками забору.

Спустошивши всю ємність машини, ми з Валерієм вирушили до забору води з цистерни, розташованої на залізничних рейках. Нагадаємо, що мер міста Олександр Шаповал зазначав, що такий цінний вантаж, об’ємом 160 тонн, прибув до Покрова завдяки підтримці очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Наповнившись життєдайною рідиною, автоцистерна комбінату вирушила до міста для заповнення ємностей.

Валерій говорить, що його завдання зараз не з легких, але чоловік не скаржиться, бо цілком розуміє високу відповідальність, покладену на нього. Говорить, що відчуває себе потрібним тисячам людей, тому із задоволенням виконує важливу роботу у такий скрутний час.

Процес водозабезпечення працівників Покровського ГЗК удосконалюється щодня. Набираючи воду з ємностей, люди дякують всім, хто причетний до цієї благородної справи. Це важке випробування, яке зараз долає наше місто, ще більше зміцнює та загартовує нас. Доводить, що ми в жодному разі не здамося й обов’язково подолаємо всі труднощі на шляху до спільної Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11