В «Укргідроенерго» озвучили терміни відбудови Каховської ГЕС

Перед тим, як розпочинати будівництво нової ГЕС, слід провести колосальний обсяг робіт з демонтажу зруйнованої станції. Крім того, встановити верхню та нижню перемичку для того, щоб зупинити потік води. На це знадобиться як мінімум 1 рік. Про це повідомив Генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

За словами керівника, врятувати станцію, підірвану росіянами, на превеликий жаль, неможливо. Тому першим етапом відновлення стане розбір того, що залишилося від зруйнованої ГЕС, і тільки після цього можна буде говорити про початок будівництва нового об’єкту. На думку гендиректора, для того, щоб повністю відновити роботу Каховської гідроелектростанції, потрібно близько 5 років. Вартість реалізації цього проєкту оцінюється у суму від 800 млн до 1 млрд доларів.

Окрім нової станції, нашій державі треба збудувати мостовий та залізничний переходи, які теж були знищені окупантами.

Очільник Укргідроенерго додав, що питання відновлення станції вже обговорили з проєктним інститутом, і у відбудові готові допомогти фахівці з Італії та Туреччини.

Посадовець акцентував на тому, що Каховська ГЕС вкрай важлива не тільки для української економіки, але і для роботи енергосистеми загалом, тож її відновлення є тільки питанням часу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11