Молоді фахівці успішно пройшли виробничу практику на комбінаті

     Кадрове питання не втрачає своєї актуальності для Покровського гірничо-збагачувального комбінату. Комплектування виробничих підрозділів молодими та перспективними спеціалістами на часі навіть у період війни. Це питання вже багато років вирішується у співпраці з Покровським центром підготовки та перепідготовки робітничих кадрів (далі Центр). Його цьогорічні випускники вже закінчили виробниче навчання на базі Ремонтно-механічного цеху (РМЦ). 12-го червня зварювальники-початківці складали свої перші виробничі іспити.

     Нагадаємо, що через війну практика для цьогорічних випускників Центру тривала всього місяць, вона розпочалась 8-го травня. Місцем її проходження стала дільниця з ремонту та виготовлення металоконструкцій РМЦ. Тут учні знайомилися з особливостями професії, вчилися працювати зі зварювальними матеріалами, обовʼязково дотримуючись усіх правил безпеки. Мова йде про учнів групи №032 «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування. Електрогазозварник. Стропальник» та групи №033 «Електрогазозварник. Електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

     За виконанням пробних виробничих робіт слідкували кваліфіковані працівники комбінату. Навички студентів з різки металу оцінював електрогазозварник Віктор Гайдиш, а зі зварювання ‒ його колега Дмитро Слабко. Екзаменаційний процес проходив у присутності в.о. спеціаліста по найму робочої сили відділу кадрів та навчання Ольги Бухаленко та педагогів Центру – майстрів Олександра Коротиша, Тетяни Лебідь та старшого майстра Оксани Розгонової.

Як здобували практичний досвід?

      Під час виробничої практики майбутні фахівці працювали зі зварювальним матеріалом, вчилися накладати шви за допомогою електродів, щоб стикування металу було не лише міцним та якісним, а ще й естетичним. Під наглядом своїх наставників практиканти виконували більш ускладнені завдання. Про них розповіла майстер дільниці з ремонту та виготовлення металоконструкцій Юлія Капустян:

     – Молоді спеціалісти сумлінно та відповідально ставилися до виконання завдань. У нас учні Центру засвоїли широкий спектр робіт: навчилися варити металоконструкції, працювати різаком, виконувати ремонт металевих елементів обладнання підприємства. Студенти накладали зварювальні шви, вирізали пластини, виготовляли заготовки, зварювали траки, брали участь у виготовленні коронок, обробляли тріщини на ковші карʼєрної техніки.

     Під час екзамену всі випускники довели, що успішно опанували навички роботи зі зварним обладнанням, тому іспит склали абсолютно всі.

Наставники задоволені успіхами підопічних, а учні готові стати до роботи

     Майстри Центру висловили щиру вдячність керівництву РМЦ та наставникам студентів, які завжди приділяють велику увагу практичному навчанню учнів, всебічно допомагають їм осягати тонкощі професії, заохочують, розкривають перспективи та діляться власним прикладом професійного зростання.

     – Підприємство розглядає наших студентів, як потенційних працівників. Під час проходження практики майбутні спеціалісти готуються до роботи в колективі, призвичаюються до трудового режиму згідно з графіком, ‒ акцентує Оксана Розгонова.

     Практиканти ж вражені уважним та доброзичливим ставленням наставників, які діляться своїм безцінним досвідом для того, щоб молоді фахівці могли покращувати свої навички у роботі. Деякі з них вже обмірковують можливості стати частиною колективу нашого підприємства на постійній основі.

     Так, 18-річний Віталій Пусєв після закінчення Центру планує одразу працевлаштуватися на комбінат.

     – Мені сподобалося проходити виробничу практику в РМЦ, тому я б хотів розпочати тут свою трудову діяльність. Це чудова можливість працювати за своєю спеціальністю у нашому місті, ‒ зазначає хлопець.

     Випускник Кирило Волков розповів, що під час практики в РМЦ він досяг певних успіхів у зварюванні. Юнак вважає, що зможе розпочати свій трудовий шлях на комбінаті.

     ‒ Я обрав професію зварника, бо вона завжди затребувана. Мені подобається цим займатися, тож планую розвиватися у цій сфері, набути досвіду та покращити свою майстерність.

     Наставники також відзначають старанність і цілеспрямованість студентів. Говорять, що будуть раді бачити їх у якості своїх колег.

     Як зазначає електрогазозварник Дмитро Слабко, для успіху у професії головне ‒ бажання та хороші вчителі:

     ‒ Наші практиканти вже розуміють, що таке зварювання. Виконують завдання досить якісно та старанно. Щоб стати вправними спеціалістами, їм потрібно набувати досвіду, а він приходить з часом.

     Бажання випускників цілком підтримує керівник Покровського ГЗК Сергій Шуваєв. Тому всі випускники, які бажають розпочати свій трудовий шлях на підприємстві, будуть працевлаштовані.

      Вітаємо випускників Центру з успішним завершенням виробничої практики та бажаємо успіхів у захисті дипломних робіт. А потім – запрошуємо до колективу комбінату.

Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11