Україна вже працює над проєктом перекриття Каховського водосховища

Наразі основним завданням для держави є якнайшвидше відновлення Каховського водосховища та водопостачання для постраждалих областей. Саме тому вже зараз фахівці працюють над проєктом перекриття водосховища, згідно з яким розпочнеться його реалізація одразу після деокупації регіону від окупантів. Про це повідомляє пресслужба «Укргідроенерго».

Важливо й те, що відновлення зруйнованої російськими загарбниками Каховської ГЕС за орієнтовними підрахунками коштуватиме 1 мільярд євро, і ще у стільки ж обійдуться супутні роботи.

Слід нагадати й про те, що Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо будівництва нових магістральних водогонів. Це потрібно, щоб забезпечити водою жителів Криворізького та Нікопольського районів.

Як повідомляє «Укргідроенерго», станом на ранок 13 червня рівень води в Дніпрі на позначці «Херсон» знизився на 3 метри й становить 2,6 метра. Щогодини він знижується на 1-5 см. А ось у районі Нікополя втрачений зв’язок із датчиками вимірювання. Тож наразі достовірні дані про подальше зниження рівня відсутні. Фахівці шукають можливі шляхи визначення рівня та об’єму води Каховського водосховища.

За інформацією від Міндовкілля, станом на 12 червня, в цілому Каховське водосховище зменшилося на 50%. Щодо об’єму, то за підрахунками спеціалістів, води стало менше на 60-70% ніж до вибуху.

В свою чергу, очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін інформував, що рівень води на підтоплених територіях Херсону та області поступово знижується, але рятівники мають перевірити райони на наявність мін та боєприпасів. Також посадовець нагадав, що мешканці затоплених районів зможуть повернутись додому тільки після відповідних дозволів.

Як бачимо, загарбники накоїли чимало лиха на нашій рідній землі. Але ми впевнені, що завдяки спільним скоординованим діям влади всі проблемні питання поступово будуть вирішені. Тому підтримуємо один одного у важкі часи та знаємо, що все однозначно буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11