Комбінат оперативно вирішує питання забезпечення своїх працівників водою

Питання водопостачання наразі головне на порядку денному Покровського гірничо-збагачувального комбінату. Представники нашого підприємства увійшли до складу координаційної групи, яка створена на території району. У межах його відповідальності – глобальні і локальні проєкти, пов’язані із забезпеченням води Покрова та громад, які розташовані поряд.

  • Я хочу, щоб всі розуміли складність ситуації і її довготривалість. Вона не вирішиться в один момент. Сьогодні в районі створена коордирнаційна група, і наше підприємство туди входить. Ми займаємось досить великою кількістю проєктів, які стосуються в першу чергу міст Покров та Марганець і всіх громад, які розташовані навколо, та отримували воду від водоканалів. Рівень води знижується, і що буде далі, ніхто не знає, тому займаємось і глобальними, і локальними завданнями, – зазначив Голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв під час оперативної наради з начальниками підрозділів.

За словами керівника, прохання влади до комбінату – зробити так, щоб його працівники та їхні родини отримували воду від підприємства. Сергій Павлович підкреслив, що зараз для цього є всі можливості.

У першу чергу на території підприємства розташована свердловина, з якої можна набирати питну воду і вживати після кип’ятіння. Але у найближчий час вирішиться питання знезараження її хлором.

  • Цю воду ми будемо набирати автоцистернами і розвозити у великі ємності, які розташовуватимуться на території практично кожного підрозділу. Комерційна служба закуповує їх в екстреному режимі. Кожен працівник комбінату матиме доступ і можливість набрати для себе воду з цих ємностей. Це ми робимо для зручності, аби наші люди не створювали ажіотаж, набираючи питну воду з цистерн, які подаватиме місто, – розповів Сергій Шуваєв.

Також відзавтра, 9 червня, транспорт комбінату залучається до підвезення технічної води на місцеві локації. Їх розташування буде узгоджуватись з керівництвом міста.

Крім того, всі, хто залучений до роботи, а також охоронці та люди, які працюють на регламенті, отримуватимуть по одній пляшці бутильованої води на зміну.

Додатковими пляшками води будуть забезпечені всі буфети, їдальні та місця видачі спецхарчування. Їх працівники підприємства зможуть придбати за зниженою ціною.

Комбінат продовжуватиме працювати, тому наразі вирішуються нагальні питання з будівництва вуличних та придбання біотуалетів, які встановлюватимуться на території цехів. Також розглядаються варіанти влаштування локальних душових для купання робітників.

Сергій Шуваєв зазначив, що наразі виділені фінансові ресурси на розробку проєкту та будівництва нового водогону, завдяки якому вода знову буде постачатись до міста. Але на його реалізацію потрібен певний час.

  • Доки питання з водопостачанням міста вирішується, ми з вами повинні зробити все, що в наших силах, для забезпечення своїх працівників водою, – такими словами підвів підсумок наради керівник містоутворюючого підприємства.

Нагадаємо, що відсьогодні, 8-го червня, водоканали міст Покров та Марганець не мають можливості забезпечувати населення водою через стрімке падіння її рівня у Каховському водосховищі. Цю катастрофічну ситуацію створили російські терористи, підірвавши ГЕС.

 

                                                                                                                                                                                                                               Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11