7 червня, Дніпропетровщина: обстріли Нікопольщини не припиняються, а ситуація з водою на особливому контролі

Ворог не припиняє терору Нікопольщини. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що ніч в регіоні минула без ворожих обстрілів. Але вже вранці агресор двічі атакував Нікопольський район. Спочатку – Мирівську громаду з безпілотника. Потім – Нікополь з важкої артилерії. Наразі наслідки уточнюються.

Сьогодні продовжимо роботу щодо врегулювання ситуації із забезпеченням питною водою всіх, хто отримував її з Каховського водосховища. Вдячний Президенту України Володимиру Зеленському, Уряду, владі на місцях, правоохоронцям, волонтерам та всім-всім, хто докладає зусиль у боротьбі з наслідками терористичного акту росіян. Тихого дня. Ми – разом. І в цьому наша сила, – підтримав людей Сергій Петрович.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог тричі обстріляв Нікопольський район. Зранку по Нікополю гатили з важкої артилерії. Пошкоджено навчальний заклад, 7 приватних житлових будинків, господарську споруду, 4 паркани, лінію електропередач, близько двох десятків сонячних панелей. Червоногригорівській громаді також дісталось. Наслідки обстрілу зʼясовують надзвичайники. Третя атака була по Марганецькій громаді. На щастя, без загиблих та поранених.

В Покрові почнуть видавати бутильовану воду. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив про поточну ситуацію з водопостачанням населених пунктів Нікопольщини:

Питну і технічну воду, запаси якої ви створили – не використовуйте, допоки є вода в крані та магазині. Це ваш запас на період, коли вода зникне, а підвезення тільки розпочнеться. Звісно, якщо такий період настане.

За словами посадовця, обласна військова адміністрація вже залучає до району благодійні фонди, які будуть надавати мешканцям бутильовану воду. Розпочнеться така видача з міста Покров.

Євген Євтушенко запевнив, що попередньо відпрацьовані алгоритми підвезення води та винайдені проєктні рішення з вдосконалення роботи водоканалів.

Нас не залишать наодинці з проблемами. Продовжуємо жити, працювати і допомагати Силам оборони України, – закликав очільник району.

В пріоритеті – забезпечення людей водою. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів про ситуацію з водопостачанням:

Рівень Каховського водосховища за ніч впав ще на півметра, а з моменту руйнування дамби на 2,5 м. Але у Кривому Розі міськводоканал працює у штатному режимі, вода подається у всіх районах міста, її якість – під контролем фахівців. Відповідально використовуємо воду, не забуваємо про необхідність економії.

Ситуація на Покровському ГЗК. Під час ранкового селектору технічний директор підприємства Віктор Бондарець розповів про поточну ситуацію. Наразі комбінат працює у запланованому режимі. Підрозділи, що знаходяться в роботі, виконують свої завдання. До цехів організовано підвезення води для створення її запасів. Начальник Чкаловської збагачувальної фабрики Олександр Омельянченко доповів про припинення перекачування води з Каховського водосховища на насосній станції «Берегова» через її відсутність. Очільник Управління капітального будівництва Андрій Алексєєв закликав начальників підрозділів надавати заявки у разі необхідності будівництва вуличних санвузлів на їх території.

Попри всю складність ситуації, тримаємось і не піддаємось паніці. Сподіваємось, що «велика вода» зупиниться і не наробить ще більшого лиха. Бачимо, що представники влади працюють задля забезпечення населення Нікопольщини водопостачанням. Тому запасаємось водою і віримо у якнайкращий для нас розвиток сценарію надзвичайної події, викликаної підривом Каховської ГЕС , який здійснили російські терористи.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11