Тарифи на електроенергію зафіксовані до кінця 2023 року, віялових відключень не очікується

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що до кінця року тарифи на електроенергію для населення більше не підвищуватимуться. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

За словами міністра, підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком.
– Ми робили все, щоб оминути підвищення тарифів. Але довелось ухвалити це вимушене рішення для того, щоб забезпечити електроенергією наших споживачів і пройти наступний опалювальний сезон, – зазначив Герман Галущенко.
Очільник міністерства енергетики додав, що Україна втратила чимало генерації через ворожі обстріли та окупацію. Так, наразі зупинена Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС). Цей важливий енергооб’єкт своєю роботою забезпечував покриття пільгових тарифів. До того ж держава подає на ЗАЕС електроенергію для підтримання систем безпеки.
Враховуючи всі обставини, рішення стосовно підвищення тарифів на електроенергію, за словами міністра, було неминучим. Завдяки йому стане можливим проведення ремонтної кампанії, стабілізація енергосистеми і відповідна підготувка до зими.

Герман Галущенко також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.
– Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження опалювального сезону і відповідним чином не рухати ціни надалі, – сказав він.
Наостанок міністр наголосив, що попри всілякі чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів.
– Стосовно можливої ситуації з нестачі генерації, то ми напрацювали цілий ряд рішень, які допоможуть стабілізувати систему як завдяки внутрішнім ресурсам держави, так і шляхом імпорту електроенергії, – підсумував посадовець.

Нагадаємо, що з 1 червня Кабінет міністрів підвищив тариф на електроенергію для населення майже вдвічі – до 2,64 грн за кВт-год.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11