Чи запровадять в Укрзалізниці жіночі купе?

     Укрзалізниця активно працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. На сайті компанії йдеться, що залізничники розглядають можливість запровадження жіночих купе.

     За словами фахівців, для запровадження жіночих купе потрібно провести серйозну роботу: розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів, проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. ⠀

     Поряд з цим в Укрзалізниці працюють над комплексним підвищенням безпеки поїздок. Усі нові та модернізовані вагони (а їх вже близько 15%) в активному використанні, вони оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

     – Безпека українців – незалежно від гендеру – є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе, – запевняють в Укрзалізниці.

     На першому етапі послуга з купівлі квитків у жіночі купе стане доступною у мобільному застосунку УЗ. ⠀

     Пілотний проєкт залізничники тестуватимуть упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями дійдуть висновку щодо масштабування. Як зазначає голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, все залежатиме від реального попиту та відгуків. ⠀

     Пілотний проєкт від Укрзалізниці покликаний захистити жінок від прикрих інцидентів, які можуть статися під час перебування в одному купе з незнайомцями. Подібні ініціативи свідчать, що наші залізничники дбають про комфорт та безпеку своїх пасажирів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11